Successos

l'accident de l'inflable

L'inflable podria haver sortit volant en per una cremallera sense tancar

El sinistre del castell inflable del restaurant de Caldes de Malavella (Girona), en el qual va morir una nena de sis anys, podria haver -se produït per una cremallera mal tancada. El castell va sortir volant i va recórrer 40 metres i podria ser perquè una de les cremalleres laterals estava sense tancar i va deixar sortir l'aire sobtadament, segons han informat fonts properes al cas.

L'atracció té dues finestres laterals de tela que es tanquen amb cremallera i vetes adherents, i que serveixen perquè quan es vol desmuntar es pugui desinflar ràpidament. La principal hipòtesi dels investigadors és que una d'aquestes finestres no es va tancar correctament i només va estar segellada amb les vetes adherents, però no amb la cremallera, i que amb el pes dels nens es va obrir i va deixar anar l'aire, creant un efecte globus punxat.

A més a més, l'atracció només tenia fixats dos dels sis ancoratges, la qual cosa va poder contribuir al fet que l'atracció volés, si bé ara s'està a l'espera de les anàlisis policials i dels perits.

En qualsevol cas, aquell dia a la zona hi bufava molt poc vent, per la qual cosa en principi es descarta que pogués tenir influència en els fets; les recomanacions de seguretat indiquen que en cap cas es pot tenir un castell obert si el vent supera els 38 quilòmetres per hora.

En el malaurat incident, va morir una nena de sis anys i uns quants menors d'entre tres i 11 anys van resultar ferits amb policontusions de diversa consideració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia