Reus, capital de la sort

L'administració 6 de la ciutat reparteix 39 milions d'euros en vendre íntegrament un quart premi, amb el número 69393

Enmig de l'efervescent polèmica sobre la capitalitat de la futura vegueria del Camp de Tarragona, ahir l'atzar, aliè al debat, es va decantar per Reus. Quan faltaven pocs minuts per tres quarts d'onze del matí, l'entusiasme es va apoderar de l'administració 6 de la ciutat, situada a la plaça de la Pastoreta, que va repartir 39 milions d'euros gràcies a un quart premi amb al número 69393, que va ser venut íntegrament en aquest establiment. Segons explicava eufòric el seu amo, Òscar Bausà, enguany sentia «molt bones vibracions» i, per això, havia demanat prèviament als seus veïns que tinguessin «cava preparat a la nevera per tal que no els agafés desprevinguts la pluja de milions»: «El 2008, ja vam tenir la fortuna de donar el segon premi de la loteria de Reis. Crec que aquesta administració s'ha convertit en un element local important!» Bausà, a banda, mostrava la seva satisfacció perquè els 39 milions «han estat molt repartits»: «A més d'haver-hi un bon nombre de veïns que havien adquirit un o dos dècims a la finestreta o bé participacions de 5 euros, la sort ha somrigut a negocis i a empreses, tant de Reus com dels voltants.»

El telèfon, però, no només va estar col·lapsat en aquesta administració, sinó també a la perruqueria Rasgos, on entre els clients s'han arreplegat 2 milions i mig d'euros en participacions de 5 euros. Tot i la jornada extraordinària d'ahir, la seva propietària, Monchi Estudillo, no es va donar el luxe de deixar de treballar: «Són cops de sort que no pots preveure i avui tenim l'agenda plena», manifestava mentre retocava un pentinat. Moments abans, en un dels seients va fer un sobtat bot en assabentar-se de la notícia Alícia Racionero, que fa anys treballava a la perruqueria. Amb llàgrimes als ulls, reconeixia que estava contentíssima, ja que havia guanyat 20.000 euros. Actualment, a més, està embarassada de 5 mesos i, per tal que en el part també tot anés sobre rodes i que la criatura vingués amb «un pa sota el braç», s'havia passat la butlleta per sobre la panxa. Exactament la mateixa quantitat s'havia embutxacat María García, que considerava que «com que compartir és bo», tenia previst destinar la major part dels diners en el casament de la seva filla, que «contraurà matrimoni el setembre vinent»: «Realment, per a mi només demano salut.»

Paral·lelament, entre les moltes persones que no van dubtar a acostar-se a l'administració hi havia Raquel Arribas, empleada de la companyia Texnovo-PGI de la Selva del Camp, que s'havia encarregat de comprar una quinzena de dècims i repartir-los entre els seus companys de torn: «He guanyat 20.000 euros! Els Reis d'aquest any seran de por per als meus fills!» Amb ella, hi havia personal de les oficines de l'empresa de dolços Indústries Rodríguez de Reus –la coneguda Virginias–, que portaven a la mà capses de torrons per regalar. Sens dubte, aquesta fàbrica ha estat la més beneficiada, ja que entre els treballadors havien apostat 15.470 euros al número 69393 i, per tant, han obtingut en conjunt més de 15 milions d'euros (algunes de les butlletes les van enviar a les delegacions que Virginias té arreu de l'Estat). Julio Uribe, l'home d'una de les afortunades, avançava que a part de «tapar uns quants forats», tenia la intenció de no escatimar i convidar a sopar en un restaurant la seva família: «En l'època de crisi que estem passant, aquests diners encara tenen més valor, i qualsevol detall que puguis oferir, també.»

Mentre tot això passava, altres poblacions properes també assaborien part d'aquest quart premi. El cas més afortunat és el de les Borges del Camp, un municipi d'uns dos mil habitants on la Cooperativa Agrícola va repartir més de quatre milions d'euros en participacions. Les butlletes, de cinc i deu euros, les van vendre a l'agrobotiga, on molts borgencs i habitants d'altres localitats pròximes han passat aquestes darreres setmanes per omplir el rebost i, de pas, la butxaca. Constantí, igualment, es va poder emportar un pessic del botí gràcies als dècims que van jugar la vuitantena de treballadors de l'empresa Travipos, situada al polígon industrial d'aquest municipi del Tarragonès, on en total, els van tocar poc més de dos milions d'euros. Amb tot, casualitat o no –i tot i no ser La Bruixa d'Or–, ahir la venedora ambulant de loteria María Dolores Ruiz, vestida de «bruixeta», no es va moure de les portes de l'administració, on hi havia venut dècims i, alhora, el seu pas «hi havia portat el toc de màgia».

Una administració amb estrella

Incomptables curiosos, periodistes i premiats amb el rostre sorprès però amb la butlleta a la mà van omplir ahir l'administració 6 de Reus, que va ser l'encarregada de repartir 39 milions d'euros d'un quart premi, amb el número 69393. El seu propietari, Òscar Bausà, subratllava que l'establiment s'havia convertit en un «element local important», ja que no era el primer cop que la fortuna mirava cap a la seva banda: «Sense anar més lluny, el 2008 vam donar el segon premi del sorteig de Reis, que va deixar 50 milions d'euros. Repetir la mateixa sort d'avui el 6 de gener és difícil, però no impossible!»

39 milions

són els que va repartir ahir l'administració de loteria número 6 de Reus amb un dels dos quarts premis del sorteig de Nadal. El número afortunat va ser el 69393, que es va vendre íntegrament en aquest comerç. L'establiment de la plaça de la Pastoreta de Reus s'està convertint, de fet, en un habitual de les notícies sobre aquestes populars rifes, ja que fa tan sols dos anys, el 6 de gener del 2008, va donar la sorpresa en haver repartit el segon premi del sorteig de Reis. Llavors també va vendre íntegrament totes les sèries del 71098, que va deixar un regal de 50 milions a la ciutat. Gairebé la meitat, uns 20 milions, van anar a parar a un petit poble del Priorat, la Bisbal de Falset.

15 milions

del quart premi venut a Reus, gairebé la meitat de l'import total del premi, es van quedar a una de les indústries més tradicionals de Reus: Indústries Rodríguez, coneguda popularment per la marca Virginias. Tots els treballadors d'aquesta empresa productora de torrons, galetes i caramels van poder celebrar ahir, com a mínim, els 20.000 euros que els havien tocat per butlleta afortunada. El 69393 va visitar també altres negocis de la ciutat i els voltants: la perruqueria Rasgos de Reus (amb més de dos milions repartits en participacions), la Cooperativa Agrícola de les Borges del Camp (que va repartir fins a quatre milions), l'empresa tèxtil Texnovo de la Selva o la ferroviària Travipos, a Constantí.

0 vegades

són les que la grossa de Nadal ha caigut a les comarques de Tarragona durant la història d'aquest clàssic sorteig. Tot i que enguany la sort ha estat més generosa que en d'altres ocasions, molts jugadors hauran de seguir consolant-se revisant amb lupa la llista dels premis menors o buscant aproximacions o terminacions que, com a mínim, els permetin recuperar la inversió. Al marge de la pluja de milions a Reus, a Tarragona una administració de la Rambla va vendre deu dècims d'un cinquè premi, el 43802, que va deixar 50.000 euros entre uns pocs afortunats. A les comarques ebrenques la collita de la rifa va ser encara pitjor i cap gran premi no hi va deixar cap pessic de diners important.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.