Successos

successos

La mà criminal a Susqueda

doble crim Marc i Paula van ser assassinats

Els forenses busquen la causa exacta de la mort i porten els cossos a l’hospital per fer-los radiografies

Marc Hernández i Paula Mas van ser víctimes d’una mà criminal. Els indicis descoberts durant el mes que s’ha buscat els desapareguts ja ho apuntaven, i la troballa dels cossos dimarts al pantà ho confirmar. Els dos cadàvers estaven complementament nus. El cos del noi, que surava a l’aigua, tenia enganxat al cos una motxilla plena de rocs, un mètode per intentar fer desaparèixer el cos sota l’aigua. Les nanses de la motxilla estaven enroscades entorn de les mans del noi, d’una manera que va fer sospitar que li havien lligat les mans. Però la investigació ho ha descartat.

Cadàvers a l’hospital

Els cossos de les víctimes estaven molt deteriorats, cosa que ha dificultat la feina dels forenses per fer l’autòpsia i poder determinar la causa de la mort i si les incisions i lesions que presentaven els cossos les havien provocat en vida o eren produïdes post mortem. Ateses les dificultats ahir al matí, els forenses, un cop van haver agafat mostres externes dels cossos per enviar-les al laboratori, van optar per interrompre les anàlisis a la sala d’autòpsies i es va decidir traslladar els cossos a l’hospital Josep Trueta per poder-los fer radiografies que a priori van permetre descartar que tinguessin bales o objectes metàl·lics.

Anit, fetes les radiografies, els cossos van ser retornats a l’Institut de Medicina Legal, on avui està previst que se’ls acabi de fer l’autòpsia per intentar determinar la causa exacta de la mort i si es detecten signes d’agressió sexual i mostres biològiques que puguin correspondre a l’assassí. Les anàlisis forenses també han de servir per confirmar la identitat dels cossos. Encara que no es planteja cap dubte que les víctimes són la parella desapareguda al Maresme.

Tot i que els Mossos dimarts encara assenyalaven que es mantenien totes les hipòtesis, ni l’accident ni el suïcidi consensuat ni la possibilitat que un dels dos membres de la parella matés l’altre i després se suïcidés es poden tenir en compte ja. La lògica les descarta. La llarga distància que hi ha entre el punt on el 28 d’agost va ser localitzat el cotxe enfonsat i el punt on dimarts van emergir els cossos descarta aquestes hipòtesis. Perquè no és possible que les víctimes caiguessin o les tiressin a l’aigua del pantà al punt on hi havia el cotxe i anessin a parar on van aparèixer perquè suposaria que els cossos haurien anat contra corrent del curs de la riera de Rupit. I tampoc es veu possible que la parella, que mai havia estat a la zona, anés a enfonsar el cotxe a un lloc inaccessible i recòndit i que després recorregués a peu un llarg trajecte per llançar-se en un altre punt del pantà.

Només és viable la hipòtesi del doble assassinat, que és refermada també per les dades que els Mossos han recollit durant aquest mes d’investigacions: inspecció del cotxe, interrogatoris de testimonis, buidatges dels telèfons i els ordinadors dels joves, visionament de les gravacions de les càmeres de seguretat del pantà, anàlisis de material recollit durant els rastrejos als boscos de la zona, anàlisis del caiac...

El punt on dimarts es van trobar els cossos no havia estat rastrejat pels submarinistes. La recerca submarina es va centrar a la zona més propera al punt on es va trobar enfonsat l’Opel Zafira blau amb el qual la parella havia arribat a Susqueda. Es van rastrejar 6.000 metres quadrats fins a 35 metres de fondària, amb una tècnica especial que, segons els tècnics de la Guàrdia Civil, permetia descartar totalment que els cossos fossin a la zona inspeccionada.

24.08.17
Dia en què la parella
va entrar en un banc de la Cellera i en un bar del Pasteral i després va desaparèixer.
Divendres no es veien

L’aigua ha baixat 3 metres des del 24 d’agost

Tura Soler

Els cadàvers de la parella assassinada van emergir del fons del pantà entre dissabte i dimarts, quan els mossos de la unitat aquàtica els van descobrir en una raconada de la riera de Rupit. Divendres els agents havien navegat a la zona i tenen la certesa que els cossos no hi eren. El cos de la noia era tocant terra a la paret del pantà, mentre que el del noi estava dins de l’aigua. Els mossos mantenien la recerca amb una barca al pantà perquè tenien l’esperança que els cossos podrien començar a surar transcorregut un mes aproximadament, en funció de la temperatura de l’aigua. El fet que el cos de la jove toqués terra s’atribueix a la baixada del nivell de l’aigua del pantà. Des del 24 d’agost, el dia de la desaparició de la parella, fins ahir el nivell ha baixat 3 metres.

Els mossos tornen a inspeccionar l’escenari

Els investigadors dels Mossos i la unitat aquàtica van tornar ahir a Susqueda per continuar inspeccionant la zona on dimarts van trobar els cadàvers que, segons tots els indicis, són els de Marc Hernández i Paula Mas, la parella maresmenca desapareguda el 24 d’agost, per intentar trobar més pistes sobre el crim i establir quin van ser l’escenari de la mort dels dos joves. En vista que l’assassí o assassins va enganxar una motxilla plena de rocs al cos del noi, es preveu la possibilitat molt probable que també haguessin enganxat una motxilla o bossa amb rocs al cos de la noia per enfonsar-lo. El mateix sistema van fer servir, sense èxit però, per intentar enfonsar al pantà el caiac de la parella, que es va mantenir flotant perquè, tot i que li van fer un tall al mig i el van carregar amb unes grans pedres al mig, l’aire es va desplaçar cap a les puntes i va quedar en forma de V, de manera que va anar a la deriva empès pel vent fins que se’l va retirar com a prova. I també hi havia pedres dins del cotxe de la parella, que va ser trobat a 7 metres de profunditat a la punta de la Palomera, al segon ramal del pantà, a una distància de més d’una hora de recorregut per terra, des del punt on van aparèixer els cossos, que eren a la primera llengua d’aigua, la que baixa de la riera de Rupit, per sota de la pista que s’agafa al costat dret del pantà mirant contra corrent de l’aigua. Pel punt del pantà on van ser localitzats els cossos i el lloc on van enfonsar el cotxe, la lògica fa pensar que l’assassinat es va perpetrar, a terra, en algun punt proper al lloc on hi havia els cossos, a la zona on hi ha una antiga pedrera. I que l’assassí o assassins, després de desfer-se dels cossos de les víctimes, va conduir el cotxe fins al punt on va ser enfonsat, fent un recorregut llarg i de difícil trànsit en una pista que amb prou feines és transitable en vehicle tot terreny, cosa que denota que coneixia bé el terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia