Motos i objectes robats al bloc de Calonge desallotjat
Hi recuperen peces de l’església de Sant Martí i hi comissen droga
El municipi deixa avui de pagar hotel a ocupes forans
La Policia Local de Calonge i els Mossos d’Esquadra han fet inventari dels nombrosos objectes robats que van aparèixer en cinc dels 25 pisos ocupats il·legalment al bloc desallotjat el dimarts 2 d’abril. A l’interior de l’edifici hi van trobar quatre motocicletes –tres de les quals, desballestades– i un ciclomotor.
Un dels vehicles, a més d’una bicicleta valorada en uns 1.000 euros i un conjunt de pals de golf valorats en 2.500 més, van ser el botí d’un robatori amb força denunciat recentment en un domicili del carrer Major.
Entre els objectes comissats també destaquen diverses peces religioses de valor sostretes a l’església de Sant Martí de Calonge, on també van denunciar un robatori, el gener passat. En concret, durant les actuacions policials es va poder recuperar un calze, una custòdia, tres plats i tres copons. L’única peça que no ha estat localitzada és una capsa de sants olis.
Finalment, l’operació de desallotjament, instada per l’Ajuntament amb informes favorables de les companyies d’electricitat i aigua pel risc que presentaven les connexions il·legals, també va posar al descobert un laboratori de cultiu de marihuana, així com 116 grams d’aquesta droga. El laboratori estava format per làmpades d’assecatge, aire condicionat, diversos ventiladors, temporitzadors de llum, làmpades amb reflector i diversos productes químics. La investigació per determinar l’autoria dels robatoris, entre el total de 25 famílies que van ser desallotjades, continua oberta i es coordina des dels jutjats de Sant Feliu de Guíxols.
S’acaba l’estada pagada
Les 10 famílies d’ocupes amb menors a càrrec van ser reallotjades de manera provisional pel consistori, en diversos hotels de l’entorn. Però l’alcalde, Jordi Soler, va avançar dijous que avui deixaran de fer-se càrrec de les nou que no estaven empadronades a Calonge. N’hi ha dues de Palamós, on els serveis socials del municipi veí han assumit la seva tutela; una solució similar que esperen trobar amb una altra de censada a Llagostera.
Els casos més delicats són dues famílies de Granada i Osca, i quatre d’estrangeres, sense permisos de residència ni treball, en què l’Ajuntament espera instruccions de la Policía Nacional sobre el procediment a seguir. Soler només ha ofert l’opció que, si troben un habitatge proper, els menors puguin acabar el curs escolar a les escoles públiques locals on estan matriculats.
L’alcalde també va dir que giraran al BBVA, titular del bloc, les despeses del desallotjament, el cost de tapiar i l’estada de les famílies en hotels. El municipi també vol reprendre les converses amb l’entitat per mirar que l’edifici es destini a lloguer social, però de manera regulada.