L'incendi de Benifallet ha cremat unes 30 hectàrees de massa forestal

Després de vint-i-quatre hores, els Bombers de la Generalitat van aconseguir ahir a tres quarts de sis de la tarda donar per controlat el foc que es va declarar dilluns al paratge de la Font Dendé, situat al nord del terme municipal de Benifallet, entre el riu Ebre i la C-43. A partir d'aquest moment, es va encerclar el perímetre de l'incendi, que en total ha afectat una superfície de 30 hectàrees de pinassa, pi blanc i matoll. En un primer moment, cal recordar que quan els veïns van donar la veu d'alerta en observar una columna de fum espessa en aquesta partida es van desplaçar fins a la zona 24 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris però, en tractar-se d'un terreny amb una orografia bastant complicada i a causa que el vent va bufar abans-d'ahir a la tarda amb força intensitat, es va haver d'augmentar el nombre d'efectius.

D'aquesta manera, van arribar a treballar sobre el terreny 35 mitjans terrestres i 7 d'aeris. Com que les flames es van iniciar en una part aïllada del nucli urbà, només es van haver de portar a terme algunes evacuacions preventives de masos aïllats, i la C-43, que va cap al Pinell de Brai, va quedar tallada en els dos sentits de la marxa durant unes hores. A un quart de deu del vespre es va activar la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) i, durant la nit de dilluns a dimarts, s'hi van quedar treballant 35 vehicles dels bombers. Ahir a primera hora del matí es va fer el relleu, i es van destinar a l'indret 30 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris. Quan es va donar per controlat, es van començar a retirar efectius, si bé diversos vehicles dels bombers van restar-hi per acabar de remullar bé l'interior.

Mitja hora més tard, es va desactivar la fase d'alerta de l'Infocat. Ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, el foc encara no estava del tot extingit i estava previst que aquesta nit passada continuessin fent tasques d'extinció cinc dotacions terrestres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.