El sospitós del cas Jubany fa frenar el procés
L’Audiència accepta el seu recurs i revoca la reobertura de la causa judicial
Galgada en el cas del crim d’Helena Jubany, la bibliotecària de Sentmenat assassinada el 2 de desembre del 2001 a Sabadell. L’Audiència de Barcelona ha acceptat el recurs del principal sospitós i únic inculpat per ara en el procés, Santiago Laiglesia, i ha ordenat la revocació de la reobertura de la causa judicial que, a petició de la família de la víctima, havia ordenat el jutjat de Sabadell. La resolució de l’Audiència és ferma i ha agafat per sorpresa la família Jubany, en un moment que el jutjat de Sabadell ja havia interrogat diversos testimonis que avalaven la tesi que Santiago Laiglesia vivia al pis on se suposa que va estar la víctima abans que la llencessin, narcotitzada i amb cabells i roba encesos, daltabaix del terrat de l’edifici. Però els Jubany i el seu lletrat, Benet Salellas, ja van anunciar ahir públicament que no es pensen rendir i que lluitaran, ja sigui anant al Constitucional o buscant nous elements per reobrir altre cop el cas, fins a descobrir què va passar i per què va morir Helena Jubany, i qui són els responsables de la seva mort.
La interlocutòria de revocació de l’Audiència, que recull tots els arguments de Laiglesia, conclou que la reobertura no està justificada perquè cap de les proves que la van motivar té prou entitat per demostrar la culpabilitat i, a més a més, remarca que ja van ser estudiades en el seu dia.
L’Audiència considera estèril aportar testimonis que ara diguin que Laigleisa vivia al pis de Montse Careta quan ja consten en el sumari declaracions de testimonis que asseguren que, encara que no visquessin junts, Laiglesia hi anava moltes vegades. Una informació que, per ells, no serveix per demostrar el que no es va poder demostrar abans de tancar el cas: si Helena Jubany va ser al pis de Careta abans que la llencessin al buit. Tampoc troba necessari saber qui va comprar els fàrmacs amb què van drogar Jubany perquè no serveix per esclarir què va passar.