Successos

El judici als mossos de Santa Coloma, a prop

Tres agents estan sent investigats per presumpte tràfic de marihuana

El caporal i els dos agents dels Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners investigats per traficar amb marihuana intervinguda estan a un pas del judici. El jutjat d’instrucció número 1 de la capital selvatana ha tancat la investigació i sosté que hi ha indicis per jutjar-los per delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública per tràfic de marihuana comès per funcionari públic, falsedat en document oficial, descobriment o revelació de secrets i furt.

La interlocutòria, que no és ferma i es pot recórrer, sosté que, liderats pel caporal, van crear un entramat criminal, juntament amb dos investigats més que no són policies, per desviar droga comissada en operatius i tornar-la a posar en circulació. Després, segons el jutjat, es repartien els beneficis.

Després de la detenció del setembre del 2020, el jutjat d’instrucció va enviar a presó els tres mossos i un altre investigat. Hi van estar fins al 20 d’octubre, quan l’Audiència de Girona va estimar els recursos de les defenses i els va deixar en llibertat, dos d’ells sota fiança. Durant la vista per recórrer la interlocutòria de presó, els advocats Carles Monguilod, Benet Salellas i Manel Mir van defensar que la investigació és nul·la perquè, a l’inici, la divisió d’afers interns va prendre declaració sense advocat al traficant que els havia delatat, tot i que ell mateix s’estava incriminant en la comissió de suposats delictes. Monguilod insisteix en aquesta possible nul·litat que s’hauria de resoldre en judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia