kenya
Augmenten a 384 els morts d’una secta a Kenya que dejunava per veure a Jesucrist
Les autoritats han iniciat la quarta fase d’exhumacions en un bosc al sud del país africà
La xifra de membres d’una secta cristiana al sud de Kenya que van ser persuadits per dejunar fins a morir i, així, trobar-se amb Jesucrist s’eleva a 384. La dada ha estat confirmada per la comissionada regional de policia de la Costa kenyana, Rhoda Onyancha, en una roda de premsa aquest dijous a última hora del vespre i recollida per l’agència Efe. La comissionada va indicar també que el nombre de rescatats en vida es manté en 95, mentre que 613 persones han estat donades per desaparegudes fins ara.
Les autoritats de Kenya van iniciar aquest dilluns la quarta fase d’exhumacions en informar que almenys quaranta tombes i fosses comunes més pendents d’obrir havien estat localitzades en el bosc de Shakahola, al comtat costaner de Kilif.
Gairebé tots els cadàvers de l’anomenada “massacre de Shakahola” han estat exhumats en aquest bosc, de més de 320 hectàrees, mentre només uns pocs van morir a l’hospital després de ser rescatats per la gravetat del seu estat.
El 27 de juny passat, el patòleg en cap del govern, Johansen Oduor, ha indicat que, dels 338 cossos examinats fins a la data, 117 eren de menors i 201 d’adults, mentre que vint es trobaven en un estat de descomposició massa avançat per determinar l’edat.
Les autòpsies també van evidenciar que, si bé tots els cossos mostraven signes d’inacció, alguns d’ells, sobretot els menors, presentaven també signes d’escanyament i asfixia.
En aquest sentit, les primeres investigacions de la policia apunten que els fidels eren forçats a continuar amb el dejuni encara que el volguessin abandonar.
Trenta-set detinguts
Almenys 37 sospitosos han estat detinguts fins al moment per aquests fets, que han commocionat el país, inclòs el presumpte líder de la secta, el pastor Paul Mackenzie.
En una compareixença en el Parlament, el Kithure Kindiki, ministre de l’Interior del govern del president, kenyà, William Rutto, va culpar les forces de seguretat i la justícia de Kenya de negligència.