Estudien l’afectació de l’enfonsament de la muralla a Cervià de Ter
Una fuita d'aigua va provocar que la muralla cedís i ara preocupa les pluges dels propers dies
La fuita d’aigua d’ahir a Cervià de Ter, que va provocar l’enfonsament de part de la muralla medieval, ha fet desallotjat cinc veïns d'un habitatge de casa seva com a mesura de precaució. Malgrat que els fonaments i l'estructura general de l'immoble no ha quedat afectada, els veïns no podran tornar fins que es consolidi el terreny i no hi hagi perill de més esllavissades o de la caiguda total de la muralla. En aquest sentit, el que més preocupa actualment son les pluges anunciades pels propers dies i que puguin generar un problema a l'estructura.
A més, la canonada que va patir la fuita era d'aigua potable i això ha afectat també al servei que s'ha de fer amb un altre conducte exterior provisional per tal de poder servir els veïns. Tot i que l'Ajuntament va oferir una alternativa als veïns que van haver de ser desallotjats, aquests van preferir anar a cases de familiars.
Per altra banda, segons informa l’Ajuntament de Cervià de Ter en una piulada durant la tarda d’ahir dimecres es va seguir inspeccionant la zona afectada amb els tècnics de Fortià Arquitectes, els operaris de Prodaisa i un geòleg de l’empresa Lithos. D’acord amb les recomanacions dels professionals, el consistori explica que s’han pres una sèrie de decisions: fer dues cales amb caràcter d’urgència en dos punts del paviment del carrer Muralla per avaluar el grau d’humitat de les terres. L’estudi, afegeix, sobre l’estat del sòl seguirà realitzant-se.
Així mateix, l’ajuntament explica que el carrer Muralla segueix tallat pel trànsit de vehicles i de vianants i que el carrer Girona és accessible a vianants però queda restringit a vehicles. Tot i això recomanen, sempre que sigui possible, evitar la zona.