Successos

successos

Els tribunals han reduït la pena a 126 agressors sexuals

N’han excarcerat 9 per les revisions de l’entrada en vigor de la llei del “només sí és sí”

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i les quatre audiències provincials han reduït la pena a 126 agressors sexuals i n’han excarcerat 9 més arran de la revisió de penes per l’entrada en vigor de la llei del “només sí és sí”. Són les xifres aportades pel Consell General del Poder Judicial en l’actualització que ha fet aquest dilluns de les reduccions de penes en casos de delictes sexuals. Les dades sobre les que informa EFE inclouen les proporcionades pel Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional, els tribunals superiors de Justícia i les audiències provincials però no contemplen les revisions que puguin haver tramitat els jutjats penals que també tenen competències per jutjar delictes contra la llibertat sexuals penats amb un màxim de fins a cinc anys de presó.

Segons aquestes xifres, a 1 de setembre l’Audiència de Barcelona ha revisat 160 condemnes i ha reduït la pena en 66 casos a més de deixar en llibertat 5 agressors. La de Girona ha revisat 13 sentències, ha reduït pena a 9 condemnats i n’ha excarcerat 2 mentre la de Tarragona ha revisat 53 condemnes, ha reduït 25 penes i ha alliberat 2 agressors. En darrer terme, l’Audiència de Lleida ha revisat 23 casos en 10 dels quals ha rebaixat pena. Per la seva banda, el TSJC ha acordat reduir penes en 16 condemnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia