Successos

El quadern negre

Tura Soler

Rastre d’en Pedro

El rastreig del telèfon situa a Sopeira, prop del pantà de Les Escales, Pedro Carlavilla, el veí de Lleida desaparegut que va amb un Nissan Qashqai de color negre

L’anàlisis de telèfon mòbil del veí de Lleida Pedro Carlavilla, desaparegut des del dia 3 de juliol, dóna com a darrera ubicació de l’aparell a Sopeira, al costat del pantà de Les Escales, a cavall entre Catalunya i Aragó, a uns cent quilòmetre de Lleida. Aquesta és la darrera pista que ha obtingut la família d’aquest home de 77 anys que va marxar amb el seu cotxe, un Nissan Qashqai de color negre

Pedro Carlavilla pateix un principi d’Alzheimer però té prou capacitat i autonomia. Viu sol a Lleida i té l’ajut d’una dona que va unes hores a casa seva per ajudar-lo en les tasques domèstiques. Va ser aquesta dona la que el dia 3 va alertar la filla, que viu a Barcelona, que feia dos dies que no el trobava a casa quan hi anava a fer la feina. El dia 1 els veïns l’havien vist al quiosc quan anava a comprar el diari, però després ja ningú en tenia notícies. El dia 3 la seva filla va poder parlar per telèfon amb Carlavilla, que li va dir que havia anat cap a muntanya. Però no en van saber res més, i la família, tement que s’hagi pogut desorientar, va presentar denúncia als Mossos, que han difós els cartells d’alerta, amb la fotografia de l’home desaparegut i la informació que pot anar amb un Nissan Qashqai de color negre. Els Mossos demanen que si algú sap alguna cosa de Carlavilla o veu en algun lloc no habitual un cotxe d’aquestes característiques, avisi a través del 112.

Mentre no hi ha notícies en el cas de Pedro Carlavilla, dissabte es va conèixer el mal final de la desaparició d’Úrsula Cortés Olivé, la noia de 24 anys de Barcelona, arqueòloga subaquàtica que va ser vista per darrera vegada el dia 29 a Tarifa. El seu cos, identificat per un tatuatge d’una àmfora al braç esquerra, va ser trobat en una platja propera a Tànger, al Marroc, a l’altre costat de l’Estret i a uns 40 quilòmetres de mar d’on van ser trobada la seva documentació, a la Playa Chica, a l’entrada de l’accés a l’illa de Tarifa.

I una bona notícia en l’àmbit de les desaparicions: ha estat localitzat Ryan Anthony, un turista americà de 31 anys que va desaparèixer després d’haver estat al festival Pride de Sitges (del 5 al 9 de juny). La seva família ho ha fet saber a través de les xarxes socials explicant que van trobar la pista de Ryan gràcies als responsables d’un hostal de Barcelona que els van informar que l’havien vist i que passava penúries perquè l’havien robat. I també gràcies a la col·laboració ciutadana i a la ràpida mobilització ahir es va trobar en bon estat (amb esgarrinxades i desorientat) un veí de Santa Pau que es va perdre mentre feia una caminada pels entorns del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia