Successos

successos

Tres ferits crítics en bolcar un autobús amb una seixantena de persones al túnel de la C-32 a Pineda

Els serveis mèdics han atès cinquanta-dues persones

Un autobús s’ha accidentat aquest dimarts al matí a l’autopista C-32 en el túnel de Pineda, al quilòmetre 125,7. El vehicle ha patit una col·lisió a la boca del túnel i ha quedat gairebé en vertical, cosa que ha obligat a tallar la via en direcció nord. A l’autobús hi viatjaven una seixantena de persones i tres han quedat ferides crítiques i  han estat evacuades a l’hospital en helicòpter. Els Bombers van poder finalment extreure el conductor que ha quedat atrapat al vehicle. Els ferits han estat traslladats a  la Vall d’Hebron, al Josep Trueta i al Germans Trias i Pujol. La resta de passatgers han pogut sortir. A més, dos passatgers han estat traslladats a l’Hospital de Blanes, un estat greu i un altre en estat menys greu. Tres persones més els han portat en estat menys greu al CUAP de Mataró. El conductor de l'autobús ha estat de les últimes víctimes a ser rescatades perquè havia quedat atrapat a l'interior del vehicle i els bombers s'han vist obligats a excarcerar-lo després d'hores de feina. Es desconeix quin és el seu estat de gravetat. En total, els serveis mèdics han atès cinquanta-dues persones. Segons ha explicat Jordi Martí, cap de serveis de Bombers, les tasques de rescat dels passatgers han estat difícils perquè l’autocar ha quedat en  una elevació de quaranta-cinc graus, fet que ha obligat a utilitzar escales. A més, ha admès que el lloc de l'accident és punt de la C-32 on ja s'han produït altres accidents amb autocars. Les mateixes fonts han informat que les tasques per treure el vehicle son complicades i no es descarta que no es pugui enllestir fins demà. Testimonis dels fets relaten que el bus s'hauria enfilatpel mur lateral del túnel, hauria donat la volta i s'hauria quedat encastat a la volta. En tot cas s'ha obert una invetsigació per determinar-ne les causes.

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla d’emergències Procicat. El SEM ha activat 15 unitats, un equip de psicòlegs i dos helicòpters medicalitzats, els Bombers s’hi han desplaçat amb 24 dotacions, inclosos unitats de rescat del GRAE amb helicòpter, i els Mossos d’Esquadra amb vuit patrulles. El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha anul·lat els actes que tenia i s’ha dirigit al lloc dels fets. S’ha muntat un centre de comandament a l’antic peatge i els Mossos d’Esquadra estan redirigint tots els vehicles que hi havia atrapats a la zona en contra direcció per treure’ls de l’autopista. L'atenció als ferits s'ha concentrat en el complex esportiu de Can Xaubet, on s'ha fet un cribatge de la gravetat dels afectats i una primera atenció mèdica i psicològica a través del SEM. El trànsit de la C-32 es desvia cap a l'N-II a l'alçada de la sortida de Calella i Pineda. A la carretera hi ha retencions quilomètrtiques de trànsit des de Canet de Mar en sentit nord.

L’autobús era de l’empresa Monbús, havia sortit de la plaça Tetuán de Barcelona i és un vehicle de doble eix amb capacitat per a 67 persones. Feia el servei per als treballadors dels centres logístics d’Inditex a Tordera i Palafolls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia