Successos

Successos

Desarticulat un grup criminal que enviava droga a Europa per correu postal

Agents dels Mossos d’Esquadra de la unitat regional d’investigació de Salut Pública de Barcelona, en col·laboració amb agents de la Guàrdia Urbana, han desarticulat un grup criminal que traficava amb haixix i marihuana. Els detinguts tenien la base a la capital i utilitzaven diferents establiments de la ciutat que operaven amb empreses de transport postal. Amb aquest sistema distribuïen la droga en paquets a diferents punts d’Europa, principalment a França.

La investigació es va iniciar l’agost de 2023, quan es va intervenir paqueteria postal que contenia substàncies estupefaents i que havia estat enviada des de Barcelona a diferents països europeus. El grup estava perfectament organitzat i jerarquitzat. Les funcions les distribuïa la direcció de l’entramat, començant per la preparació dels paquets i passant per la venda i el transport. Fins i tot hi havia una persona encarregada de buscar i gestionar domicilis tant pels integrants del grup com per dur a terme el negoci il·legal.

El 22 de juliol, després de mesos d’intervencions i de diverses identificacions, es va realitzar l’entrada al centre de distribució i a quatre domicilis. En aquests escorcolls, quatre a Barcelona i un a Abrera, es van intervenir 53 quilos de marihuana, 64 d’haixix, tres de llaminadures de THC, sis armes de foc, set balances de precisió, trenta telèfons mòbils i un inhibidor de freqüències.

Els agents també van trobar més de 20.000 euros en efectiu, a més d’un sistema d’embalatge i manipulació de substàncies estupefaents.

En total es van detenir vuit homes, tots de nacionalitat francesa, per un delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Els vuit detinguts acumulen un total de disset antecedents per fets similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.