Successos

Successos

“Ensurt” a Sort per un incendi forestal de matinada

Un incendi forestal que s’ha declarat la matinada d’aquest diumenge en una muntanya propera a Sort ha mobilitzat fins a 25 dotacions dels Bombers de la Generalitat. L’avís del foc s’ha rebut a les a un quart i cinc minuts de tres. Les flames cremaven en un barranc muntanyós situat a tocar del quilòmetre 282,5 de la carretera N260. L’incendi afectava arbustos, vegetació baixa i massa forestal en una zona de difícil accés i ha obligat a suspendre i desallotjar un dels actes de la festa major a la capital del Pallars Sobirà, un ball al castell amb actuacions de tres grups musicals. A les set del matí el foc s’ha donat per estabilitzat, però encara hi treballen divuit dotacions terrestres dels bombers.

L’alcalde de Sort, Baldo Farré, ha confirmat que el foc ha quedat només en “un ensurt” i ha celebrat que no hi hagi cap persona ferida. L’origen seria una espurna en una torre elèctrica propera al municipi. El vent ha empès les flames muntanya amunt cap al nucli de Bressui, situat a 825 metres d’alçada. Per aquest motiu, els bombers van recomanar el confinament preventiu dels veïns d’aquest nucli i es va desallotjar sense incidències la zona del castell de Sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia