Successos

successos

Protecció Civil ha tancat la prealerta del Plaseqta arran de l’incendi a l’empresa AFEPASA de Constantí

Els bombers hi manténen deu dotacions tot i que consideren que el foc està extingit

Protecció Civil ha tancat la prealerta del Plaseqta arran de l’incendi a l’empresa AFEPASA de Constantí, que ha afectst una nau industrial que conté pols de sofre, que continua cremant de forma incandescent, motiu pel qual els bombers hi mantenen deu dotacions, si bé el foc es dona per estabilitzat. “Les mesures de diòxid de sofre són negatives i s’han aixecat els talls preventius dels carrers propers”, ha indicat Protecció Civil a primera hora de la tarda. L’empresa ha emès un comunicat en el qual ha destacat que “la situació s’ha resolt en molt poc temps gràcies a la intervenció immediata dels equips interns de l’empresa” així com dels Bombers. La companyia també ha remarcat que “no s’ha produït cap afectació als treballadors”. Amb tot,i segons informa l’agència ACN, AFEPASA ha afirmat que en un primer moment “la Policia Local de Constantí i els Mossos han confinat el polígon”, si bé els mesuraments de toxicitat que s’han fet posteriorment han descartat que hi hagués un perill per a les persones i el confinament s’ha aixecat. La companyia sofrera produeix “formulats per a l’agricultura”.

La sofrera AFEPASA ja va patir un incendi a les seves instal·lacions el novembre de 2022. En aquella ocasió sí que es va haver d’activar la fase d’emergència del Plaseqta, que va obligar a confinar empreses de la zona, veïns de Reus i fins i tot a desviar un vol de l’aeroport de Reus. Alguns treballadors del voltant van assegurar que van tenir picor a la gola a causa del succés. El Govern va obrir un expedient informatiu per esclarir les causes dels fets. El desembre del 2023 es va registar un altre incendi, en aquest cas en matolls propers però que es va propagar a l’interior de l’empresa, que també va obligar a activar el Plaseqta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.