Successos

grècia

Primera víctima mortal del devorador foc que amenaça Atenes

Hi ha almenys quinze ferits i milers de persones han hagut de ser evacuades per l’avenç de les flames

El foc que des de diumenge amenaça Atenes no dona treva, tot i que s’ha reduït la seva virulència. Centenars de bombers continuen aquest dimarts lluitant contra l’incendi que continua avançant sense control cap a la capital grega i que ja ha causat una víctima mortal. Es tracta d’una dona d’uns 60 anys, el cos de la qual ha estat trobat en un edifici comercial a Patima Chalandriou, al nord d’Atenes, arrasat per les flames. Segons el diari grec Tanea, la víctima es trobava a l’interior de l’edifici, que alberga una botiga d’artesania, i no va tenir temps de sortir.

També hi ha quinze ferits i més de 50.000 persones han estat evacuades per l’amenaça de les flames. L’incendi que devora la regió d’Àtica es va desencadenar diumenge a la localitat de Varnavas, al nord d’Atenes, i s’ha estès ràpidament devorant tot el que troba al seu pas, també alguns habitatges. El servei de vigilància de la Unió Europea ha elevat a més de 10.000 les hectàrees calcinades.

Més de 700 bombers, amb 200 camions, disset avions i 15 helicòpters cisterna operen en una àmplia àrea al nord i l’est de la capital per intentar aturar el devastador foc que continua avança en diversos fronts. Tot i això, aquesta matinada la intensitat del foc ha anat baixant a causa dels esforços dels bombers i un vent més calmat.

Les autoritats no descarten que la situació empitjori en les pròximes hores amb la represa del vent que pot tornar a alimentar les flames. El govern grec ha demanat ajuda internacional per contenir el foc, les flames del qual han arribat a superar els 25 metres d’alçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia