Successos

Successos

Desactiven el pla Transcat per una fuita de gasoil d’un camió a Rubí

El vehicle transporta uns 5.000 litres de combustible

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per la fuita de gasoil de la cisterna d’un camió al polígon de Ca N’Alzamora de Rubí. L’avís de l’accident l’ha donat el propi conductor del camió afectat per la fuita a les 08.40 hores, segons ha informat el telèfon d’emergències 112. Els bombers han desplaça tres dotacions. Segons Protecció Civil, el camió transporta 5.000 litres de gasoil i la fuita, que afecta l’armari de vàlvules d’una cisterna amb dipòsit de 6.000 litres de capacitat. Tot i que inicialment s’ha estimat que haurien fuitat uns 1.000 litres de producte, finalment la quantitat vessada hauria estat menor, segons informa Protecció Civil. S’ha donat avís a l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència de Residus de Catalunya.

Els bombers treballen a la zona amb el furgó de risc químic, un camió bomba urbana lleugera i un vehicle de coordinació i comandament.La fuita, que afectava l’armari de vàlvules de la cisterna, ha estat taponada pels efectius. Posteriorment, els Bombers han transvasat el producte restant cap a un altre camió cisterna i han netejat la calçada amb sepiolita. L’empresa del camió ha informat que es fa càrrec de la gestió dels residus. Fins al lloc s’han desplaçat també operatius de la Policia Local de Rubí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia