Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: indicis

Apareix a la zona on hi havia les peces de caiac una punta de ganivet que s’ajusta a les característiques de l’eina que es va fer servir per tallar el caiac de les víctimes

Avui es compleixen set anys de l’assassinat de Marc i Paula al pantà de Susqueda, i el cas està aturat al jutjat número 2 de Santa Coloma, que ha experimentat vuit relleus de jutges i espera l’arribada de 26 informes que li han d’entregar els Mossos. Jordi Magentí, l’home que van detenir està en llibertat des del desembre del 2018 i el fiscal no mou fitxa per dur el cas a judici.

Sobre el terreny, apareixen indicis que podrien tenir alguna relació amb el cas. Com ara una punta de ganivet que va ser trobada entre les roques del vessant del pantà abans d’arribar al baixant de la font del Borni, molt a prop del lloc on el 15 de gener del 2023 el youtuber Inspector del Misterio va trobar per casualitat l’inflador i les peces del caiac de les víctimes que mai havien aparegut. El punt de les troballes és a prop d’on va aparèixer el cadàver de la noia. La punta de ganivet, sense mànec, es correspon a una eina de pescador i, pel lloc on es va trobar, podria tractar-se de l’estri que es va fer servir per tallar, amb intenció d’enfonsar-lo, el caiac de les víctimes, que va aparèixer dos dies després del crim a la deriva a la zona de l’embarcador, al costat oposat d’on eren les peces. Segons l’informe que va fer la policia científica dels Mossos, els talls del caiac s’havien fet amb un ganivet petit, de fulla no dentada i van concloure que la navalla multiusos que van trobar dins de la motxilla que llastava el cos del noi podia ser compatible, per les mides, amb l’eina que havia tallat el caiac però ja van remarcar que en aquests casos no els era possible certificar que havia estat l’eina utilitzada.

Des de l’aparició de les peces i l’inflador, en aquesta mateixa zona han aparegut altres elements que podrien tenir alguna relació amb el doble crim. Com uns pals d’alumini que podrien ser part dels rems del caiac de Marc i Paula, que també faltaven per trobar i que consten descrits al sumari. Els pals, trobats per un rastrejador el 25 de març del 2023, eren a la zona de bosc arran del baixant del torrent de la font del Borni, a les envistes del lloc del pantà on va ser trobat el cos de Marc Hernández. A la mateixa zona on hi havia els accessoris i l’inflador també hi havia una junta que cargolava els pals de rem i uns taps. I a la zona inundable, quan va baixar el nivell, va aparèixer un rellotge d’home, un Festina analògic d’esfera amb busques, submergible, que està aturat a les 11.05 h i un dia 26. I en aquell mateix sector, a la petita esplanada on aparcava el cotxe Bartomeu Soler, l’home que vivia a la barraca, uns rastrejadors amb un detector de metall van trobar una beina d’un projectil del 38, munició d’arma curta, un calibre que es correspon amb el de l’arma que va matar Paula Mas, segons van deduir els Mossos després d’una complexa prova pericial feta per la policia científica. Però ni la beina ni els altres elements trobats en aquesta zona, on Google situa el telèfon d’una de les víctimes a l’hora del crim, no han estat incorporades al sumari. La investigació només ha incorporat i analitzat les peces i l’inflador, que han conclòs que són del caiac de les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia