Successos

El quadern negre

Tura Soler

Perdut als Pirineus

Els gendarmes busquen un home amb domicili a Barcelona que no dona senyals de vida des del 19 d’agost i el cotxe del qual, accidentat, va aparèixer al coll de Somport

Mobilització dels equips de rescat de muntanya de la Gendarmeria francesa per intentar trobar Bieito Gómez Fernández, un home de 36 anys amb domicili a Barcelona de qui no es tenen notícies des del dilluns 19 d’agost. La recerca i l’alerta de desaparició, però, es van activar diumenge, dia 25, quan es va presentar la denúncia a la Guàrdia Civil de Jaca. La Guàrdia Civil i els gendarmes consideren inquietant la desaparició d’aquest home després que el seu cotxe accidentat aparegués al coll de Somport, al costat francès dels Pirineus. Però no es va trobar cap rastre del conductor, tot i que els gendarmes van fer una batuda per tota la zona el mateix diumenge i ahir van anar-hi a rastrejar amb gossos ensinistrats. Ara per ara, Gómez Fernández continua en parador desconegut.

Però el veí de Barcelona no és l’únic que s’ha perdut aquest estiu a la part francesa dels Pirineus. També continua desaparegut Justin Doherty, un britànic de 67 anys que va sortir tot sol a fer senderisme el dimarts 6 d’agost. Cap a les quatre de la tarda, Doherty va enviar un missatge als seus familiars demanant auxili dient que havia caigut i que no es podia moure. El seu fill va fer una crida a través de les xarxes socials i es van mobilitzar els equips d’emergència, que van fer batudes amb gossos, i també helicòpters per intentar situar el lloc de la caiguda i rescatar el senderista. El seu cotxe el van trobar al coll d’Escots, però tot i que la mobilització dels equips d’emergència es va fer ràpidament i va durar dies, no es va poder localitzar l’home i ara les expectatives de trobar-lo amb vida són nul·les, tenint en compte el missatge que va enviar dient que havia caigut i no es podia aixecar.

I els cartells de recerca de la gendarmeria inclouen la desaparició d’un altre senderista, François Duchi, de qui no es tenen notícies des del dia 31 de juliol. Duchi, de 65 anys i procedent de la vall del Loira, estava fent un ruta per tots els Pirineus, des de la costa atlàntica fins a la costa mediterrània. Va començar a Hendaia i havia d’acabar la ruta, seguint el GR 10, a Banyuls. Se sap que va acabar l’etapa 19 del trajecte i que el 30 de juliol va fer nit en un refugi a Gavarnia, però no va arribar mai al final de l’etapa següent, que acabava a Lus e Sent Sauvaire. No havia completat encara la meitat de la ruta quan se’n va perdre la pista. Des del 31 de juliol, el seu mòbil no dona senyal ni rep els missatges. La gendarmeria manté oberta la investigació i demana col·laboració ciutadana per intentar trobar aquest senderista, que anava vestit amb un jersei de color caqui el darrer cop que se’l va veure.

Diumenge es va trobar el cadàver d’un senderista de 29 anys provinent de la zona de París que es va perdre el 15 d’agost quan va anar a fer una ruta al pic de Chérue, als Pirineus Atlàntics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia