Successos

àfrica

Almenys 17 estudiants morts en l’incendi d’una escola de primària a Kenya

El president del país ha ordenat una investigació per aclarir les causes del sinistre

Almenys disset nens han mort en un incendi en una escola del centre de Kenya, ha informat aquest divendres la policia. La policia creu que el nombre de víctimes mortals podria encara augmentar, ja que també van resultar ferides diverses persones, setze de les quals es troben en estat greu. El foc es va declarar dijous als volts de la mitjanit i es va propagar a l’habitació on dormien els nens, ha explicat la portaveu de la policia, Resila Onyango. La portaveu policial ha afirmat que els cossos recuperats eren irreconeixibles.

El president de Kenya, William Ruto, ha qualificat el foc “d’horrible” i “devastador” i ha ordenat obrir una investigació per esclarir les causes del sinistre que, de moment, es desconeixen. “Els responsables hauran de rendir comptes”, ha escrit Ruto en un missatge publicat a les xarxes socials i recollit per Efe.

L’exprimer ministre i líder de l’oposició, Raila Odinga, també ha enviat, a través d’un missatge a la xarxa X, el seu condol a les famílies de les víctimes. La tragèdia, explica Efe, ha fet recordar altres incendis en escoles registrats en el passat en el país africà com el registrat el març de 2001 en un internat d’una escola de secundària a Kyanguli, fronterer amb Nairobi.

En aquest incendi, causat intencionadament per dos estudiants, van morir 67 alumnes d’entre 15 i 19 anys



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia