Successos

Donen per estabilitzat l'incendi que des d'ahir crema al peu del Canigó

Els Bombers dels Pirineus Orientals han donat per estabilitzat l'incendi de vegetació que des d'ahir a la tarda crema al massís forestal dels Aspres, al peu del Canigó. Les flames han afectat unes 400 hectàrees dels municipis de Castellnou dels Aspres i Cameles, a la comarca del Rosselló, i van obligar a mobilitzar més de 800 efectius. El foc es va estendre ràpidament atiat per la tramuntana. Segons ha informat el cos de Bombers en una piulada a la xarxa X, més de 280 hectàrees han quedat completament calcinades i cinc bombers han quedat ferits lleus, dos dels quals han estat traslladats a l'hospital. També ha quedat malmesa una masia.

El foc, que ahir es veia des de diversos punts de l’Alt Empordà, es va iniciar pels volts d’un quart de tres de la tarda. El cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya va enviar cinc dotacions terrestres a l’altra banda de la frontera per ajudar en les tasques d’extinció. En concret, quatre camions d’aigua i un vehicle lleuger amb comandament.

A banda dels 800 efectius terrestres, també hi van treballar una desena d’avions Dash de descàrrega d’aigua, una desena més d’helicòpters bombarders, dos Air Tractors amb una gran capacitat d’emmagatzematge d’aigua i quatre Canadair, segons va informar l’ACN.

L'incendi va cremar de forma virulenta i ràpida empès per la forta tramuntana que bufava a la zona. Les flames, a més, van obligar a evacuar veïns de les zones més afectades. Una vuitantena de persones de Castellnou van ser traslladades a Montoriol. L’incendi va obligar a tallar diferents carreteres de la zona com la RD48 i la RD2 en els dos sentits.

A primera hora del matí, els mitjans aeris s'han reincorporat a les tasques d'extinció i, al migdia, està previst que un helicòpter dels Bombers addicional reforci l'actuació. A més, els efectius terrestres treballen en els punts calents per evitar que el foc revifi avivat pel vent.

Mentre els efectius treballaven en aquest gran incendi, se'n va declarar un altre al municipi de Les Cluses. Per fer-hi front i evitar que es propagués, s'hi va desplegar un "atac massiu" amb diversos mitjans aeris i terrestres. La ràpida intervenció va permetre aturar les flames, que només van afectar uns 500 metres quadrats de vegetació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia