Successos

estat francès

Dominique Pélicot: “Soc un violador, com tots els altres acusats, que ho sabien tot”

L’home que durant gairebé deu anys va drogar a la seva dona perquè fos violada en estat d’inconsciència per desenes d’altres homes, reconeix les acusacions contra ell davant el tribunal

Dominique Pélicot, l’home que durant gairebé deu anys va drogar la seva dona perquè fos violada en estat d’inconsciència per desenes d’homes entre el 2011 i el 2020, ha reconegut en el judici que se celebra a Avinyó, la Provença, que ell és un violador, així com els altres 50 acusats per aquest cas.

“Soc un violador, com tots els acusats en aquesta sala, que quan van venir coneixien el seu estat. No poden dir el contrari”, ha afirmat fent referència al fet que els altres homes sabien que la seva dona, Gisèle Pélicot, es trobava en estat d’inconsciència a causa dels ansiolítics que li donava. També ha admès que “ella no es mereixia això”, informa Efe. En una primera reacció a aquestes declaracions del seu violador, Gisèle Pelicot ha afirmat aquest dimarts que en els 50 anys que va viure amb el seu marit, Dominique, no va poder imaginar-se que la violés i que no va dubtar d’ell “ni un segon”. “Durant cinquanta anys vaig viure amb un home que no imaginava que pogués cometre aquests actes de violació. Ell és conscient d’aquests de violació, però jo no vaig dubtar d’aquest home ni un sol segon. Tenia plena confiança en ell”, ha dit Gisèle Pélicot a l’entrada del tribunal.

La declaració de Dominique Pélicot, de 71 anys, s’havia d’haver celebrat la setmana passada, però es va posposar pel seu estat de salut. Un equip de dos metges que el va examinar a petició del Tribunal d’Afers Criminals de Vaucluse, Roger Arata, va dictaminar que el principal acusat estava en condicions de presentar-se aquest dimarts en el judici. El president del tribunal ha obert la vista llegint l’informe elaborat dilluns pels metges: “Físicament i mentalment, l’acusat està en condicions de comparèixer. Es van proposar un conjunt de mesures: un descans d’entre quinze a vint minuts després de noranta minuts d’audició, així com un equipament format per una cadira, subministrament d’aigua, un matalàs i un coixí perquè el senyor Pelicot pugui descansar durant els descansos”, ha dit.

Al costat de Dominique Pélicot seuen els altres cinquanta acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.