Successos

El quadern negre

Tura Soler

Deliberació

El jurats ja tenen l’objecte de veredicte del cas del crim de la infermera i han de dir si el robatori va ser consumat, si la mort va ser homicida i si hi va haver detenció il·legal

El judici pel cas de l’assassinat de la infermera i podòloga Carme Font arriba a la recta final. El tribunal va entregar ahir l’objecte del veredicte als membres del jurat, que ja són al seu espai de reclusió per deliberar. La deliberació es preveu llarga i complexa perquè les sis dones i tres homes que formen el jurat han de respondre a moltes i encadenades preguntes i amb relació a cadascun dels quatre acusats (Jordi Radresa, Consol Jacome, Nicolau Morell i Eugenio Pérez) per emetre finalment el seu veredicte de culpabilitat o no culpabilitat dels diferents delictes.

En primera instància els jurats, en vista de les proves i els testimonis que se’ls van presentar en el judici, hauran de decidir si el robatori a la consulta de la podòloga va ser consumat o intentat. La intenció del robatori era evident, però no van tocar les caixes fortes, on hi havia un gran capital, i no s’ha aclarit si unes joies que es van trobar a faltar se les van endur els assaltants. I un cop decidit si el robatori va ser consumat o no, el jurat haurà de decidir si el delicte l’imputa als quatre acusats o no.

El segon bloc de preguntes va encaminat a resoldre si consideren que la víctima va ser objecte d’un delicte de detenció il·legal o no, i, un cop decidit, veure si en serien culpables tots els acusats o alguns d’ells, tenint en compte que Jacome es desentén de tota participació; Radresa, el seu home, admet que va planificar el robatori però diu que no va entrar a la casa; Morell admet que era a la casa però nega que agafés la víctima, i Eugenio Pérez, tot i ser assenyalat per Morell com el principal actor de tota l’escena que va acabar amb la mort de Carme Font, assegura que ell ni tan sols era dins del pis.

En un tercer bloc els jurats hauran de donar resposta a la pregunta de si consideren que la mort de Carme Font va ser homicida i si va ser premeditada i comesa amb traïdoria perquè la víctima no va tenir opció de defensa tal com considera el fiscal. En aquest cas el jurat només haurà de decidir sobre la culpabilitat o no culpabilitat d’Eugenio Pérez i Nicolau Morell, acusats d’assassinat, càrrec que es va retirar al matrimoni Radresa-Jacome durant la fase d’instrucció. Amb relació als dos acusats d’assassinat, l’objecte del veredicte també pregunta si cal aplicar circumstàncies atenuants com ara la confessió en el cas de Morell o la reincidència en el cas d’Eugenio Pérez. Un cop el jurat hagi emès el seu veredicte, serà el tribunal qui emeti la sentència. Nicolau Morell i Eugenio Pérez, acusats de tota la rastellera de delictes, afronten 31 anys de presó que demanen per a ells el fiscal Víctor Pillado i Carles Monguilod com a acusació particular. Radresa i Font afronten 10 anys i 11 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.