Successos

S’enfronta a 4 anys i mig de presó per fer que un gos perillós ataqués un home a Empuriabrava

Un acusat s’enfronta a 4 anys i mig de presó per fer que un gos de raça potencialment perillosa ataqués un home a Empuriabrava el 4 de juliol del 2019, segons informa l’ACN. El cas havia d’arribar a judici aquest dimarts a l’Audiència de Girona però s’ha suspès per un canvi d’advocat. Segons recull l’escrit d’acusació de la fiscalia, el fets van tenir lloc cap a les cinc de la matinada. Els dos homes van tenir una discussió i la víctima seguia el processat pel carrer. Quan van arribar a l’altura d’una terrassa on hi havia el gos, un American Staffordshire Terrier, l’acusat li va dir reiteradament “ataca”, fins que es va llançar damunt la víctima i el va mossegar “per tot el cos”. L’acusat no era l’amo del gos. L’home “va haver de ser auxiliat per terceres persones per poder desfer-se del gos i fugir del lloc”.

L’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia remarca que, durant l’atac, l’acusat no parava d’atiar l’animal i tirava pedres contra la víctima. Com a resultat de l’agressió, l’home va patir lesions per mossegada al braç dret i a la zona abdominal i una fractura a un dit de la mà esquerra. La víctima va haver de passar per quiròfan i li han quedat com a seqüeles l’amputació d’un 20% del dit afectat, dolor, estrès posttraumàtic i un perjudici estètic “important”.

Per aquests fets, demana 4 anys i mig de presó per a l’acusat com a autor d’un delicte de lesions amb instrument perillós. En concepte de responsabilitat civil, l’acusació pública vol que el processat indemnitzi la víctima amb més de 62.000 euros per les lesions causades, els dies d’hospitalització i les seqüeles.

La fiscalia considera que el propietari del gos ha de respondre com a responsable civil subsidiari, en cas que l’acusat no pugui assumir la indemnització. La seva defensa, però, al·lega que el processat va agafar el gos “sense consentiment” i que no hi va poder fer res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia