Successos

Successos

Desallotjats els passatgers d’un tren de l’R3 a causa d’un incendi a la catenària

La circulació de l’R3 està aturada entre Manlleu i Ripoll

Adif i Renfe esperen que els trens tornin a circular trens a la tarda

La circulació de trens de la línia R3 entre Manlleu i Ripoll es troba interrompuda a causa d’un incendi a la catenària, que s’ha propagat a l’interior d’un comboi, i que ha obligat a desallotjar als passatgers. El foc, que s’ha produït a l’altura de Torelló, ha afectat la part del final d’un tren que anava en direcció a Vic. Una setantena de viatgers han hagut de ser evacuats i dues persones han requerit l’assistència del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Una d’elles ha estat traslladada al CAP de Torelló. Els tècnics de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) han estat treballant tot el matí i s’espera que aquesta tarda es recuperi la circulació a la R3. “Estem treballant per recuperar el servei al més aviat possible. La idea és que sigui al llarg de la tarda”, ha assenyalat la subdirectora de la xarxa convencional nord-est d’Adif, Gema Aliaga.

Al voltant de tres quarts de nou s’ha produït l’avaria. La causa del foc ha estat l’incendi de l’aïllament d’un pantògraf del propi comboi. “Estava en mal estat”, ha reconegut Aliaga. S’ha enganxat amb la catenària i ha provocat una caiguda de tensió de la xarxa elèctrica. Renfe ha gestionant un servei de transport alternatiu per carretera per cobrir el tram afectat. Cap a Barcelona, s’ha habilitat un autobús mentre que els passatgers que han decidit tornar a Puigcerdà o Ripoll ho han fet en taxi.

Cinc dotacions dels bombers han treballat en l’extinció de l’incendi que ha provocat una afectació a l’interior d’un vagó. En concret, el foc ha causat un forat de mig metre al sostre d’un dels combois. “La gent ha començat a cridar: Baixeu del tren, baixeu del tren! Hem sentit olor de cremat i hem baixat corrents”, ha explicat a l’ACN, la Núria, una veïns de Puigcerdà que es trobava al tren. Entre els passatgers s’han viscuts moments de nervis i corredisses per sortir dels combois. Segons ha precisat Vinyals, ha estat els propis passatgers qui han avisat del foc al conductor i han activat el fre d’emergència per aturar el tren que havia sortit de Puigcerdà i anava cap a Barcelona.

Més afectacions

Aquesta no és la única interrupció de circulació que ha experimentant l’R3 aquest dimarts ja que s’ha aturat el pas dels trens entre Planoles i La Molina per la caiguda d’un arbre sobre la infraestructura, segons ha informat Adif. També s’està treballant en un pla alternatiu de transport amb transbordaments per carretera.

Reacció del govern

La portaveu del govern, Sílvia Paneque, ha lamentat l’incendi que ha afectat el tren i ha assegurat que entén la “indignació” de la ciutadania per les “disfuncions del servei” i ha agraït la “comprensió” dels afectats. “Les coses són com són. Pel que fa a Rodalies, Catalunya no té les infraestructures que necessita”, ha exposat. La portaveu ha recordat que en els propers dos anys hi ha previstes diverses obres per millorar el servei però ha advertit que això “crearà distorsions” als passatgers mentre durin les intervencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia