Punt divers

Carretero advoca per 'dinamitar el mapa polític' perquè una reedició del tripartit o que tornés CiU seria una 'tragèdia'

El líder de Reagrupament.Cat (RCat), Joan Carretero, ha dit en una entrevista al diari 'Avui' que cal 'dinamitar el mapa polític català' perquè considera que seria una 'tragèdia nacional' que CiU tornés a governar o es reedités el tripartit. 'Espero que l'única solució sigui votar Reagrupament', ha afirmat en vistes a les eleccions del 2010. El crític ha volgut fer una crida, en la primera entrevista que concedeix després de deixar ERC, als 'patriotes tant de dretes com d'esquerres' per trobar-se i plantejar una 'alternativa electoral' per omplir el buit que creu que fa que 'milers de ciutadans' estiguin 'orfes de referent polític'. Diu que aquest partit ha d'impulsar la proclamació d'un Estat català.

'Dels partits que hi ha al Parlament cap està treballant per la independència d'aquest país', assegura el líder de RCat. Segons ell, malgrat ERC es declari independentista, 'té la independència per la seva declaració ideològica' i afirma que 'com diu el seu cap, fets i no paraules...'. Carretero continua l'entrevista dient que 'dels fets que ens encaminin cap a la creació d'un Estat propi no en veiem cap'. En aquest punt assegura que 'el que han de fer els independentistes d'aquest país, siguin de centredreta, de crentreesquerra o de centre, és 'fer una alternativa' perquè els representi al Parlament.'Entenc que els recursos humans hi són i els econòmics hi seran. No és tan difícil' diu l'exmilitant d'ERC fent referència a la possible creació d'una nova formació política. 'Si fa falta fer un partit el farem, però la clau és que hi hagi una alternativa que es pugui votar a les eleccions al Parlament. Com s'articula és una qüestió logística', diu Carretero.El líder de RCat assegura que no té 'cap interès personal' a dedicar-se a la política. 'Quan era jovenet vaig decidir que de gran volia ser metge, en sóc, he exercit gairebé trenta anys de la meva vida i no tinc cap interès a deixar-ho', diu. Tot i això diu que es va 'posar en política perquè Catalunya esdevingués un Estat i si no hi ha cap més remei hauré de renunciar al que és la meva vida per poder tirar això endavant'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.