Punt divers

Denuncien la venda de cocaïna en un local de Figueres a través de cartells enganxats per la ciutat

COMARQUES GIRONINES

Des de fa dues setmanes han aparegut per diferents punts de Figueres uns cartells anònims on es denuncia la venda de cocaïna en un local de copes del barri vell, concretament entre el carrer Muralla i la plaça de les Patates. En aquests rètols apareix el nom d'aquest establiment i el del suposat venedor de droga. Alguns veïns de la zona han confirmat la venda i consum d'aquesta substància en aquest local i en dos més, un bar i un locutori, i han demanat més presència policial durant la nit que seria quan, suposadament es consumiria i es vendria la droga. Des de la Guàrdia Urbana de Figueres no es té constància de cap denúncia per venda de droga en aquest bar concret ni de l'existència dels cartells.

Segons aquestes fonts veïnals, el suposat venedor seria un ciutadà d'origen magrebí que es mouria per aquesta zona del centre de Figueres. Aquesta informació coincidiria amb el nom que surt en els cartells que van aparèixer, fa dues setmanes, enganxats per aquesta zona de la ciutat, el carrer Rentador i l'edifici de l'escorxador, alertant de la venda de droga en un conegut local de copes del barri vell de Figueres. Segons la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns del sistema urbà de Figueres, Carme Minguez, en el suposat cas que 'aquesta acusació fos certa' es tractaria d''un cas puntual' i ha destacat 'el contacte permanent' que mantenen les associacions veïnals amb les forces de seguretat local per controlar aquesta problemàtica, que segons Minguez, era la mateixa que la d'una altra ciutat de Catalunya de les mateixes mides i característiques socials. 'He de dir que si alguna vegada hem vist o hem sabut que es venia droga, hem trucat a la Guàrdia Urbana i immediatament han vingut i han actuat', ha explicat Minguez. En aquest sentit, la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns del sistema urbà de Figueres,- que hi formen part la d'Horta-Hospital, la del Poble Nou, la de Cendrassos, l'Eixample i el Rally Sud-, sí que reconeix que existeixen certs punts calents de venda de droga, però que aquests eren 'fortament vigilats' per la policia. 'No s'ha de generar alarma social, perquè aquests cartells són la resposta o l'actuació d'una persona molt molesta i enfadada però en cap cas es pot generalitzar i afirmar que es ven droga per tot el barri', ha dit. Cap denúnciaPer la seva part, el cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera, ha afirmat que no tenien constància de cap denúncia per venda o consum de droga en aquest local i desconeixien l'existència d'aquests cartells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.