Punt divers

Els ramaders constaten que els mercats no estan registrant una davallada de la venda de carn de porc

Els ramaders del sector porcí estan constatant que de moment els mercats no registren una davallada de la venda de carn de porc com a possible conseqüència de les informacions que apareixen constantment sobre la grip porcina. Segons el responsable d'aquest sector del sindicat agrari Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Jaume Bernis, a consultes dels mercats la resposta de la gent és "molt positiva" perquè es continua comprant carn de porc, i això vol dir que hi ha confiança amb els productors. Bernis però, ha assenyalat que estan pendents d'una possible caiguda del preu de la carn com a conseqüència de la grip.

El responsable del sector porcí de JARC, Jaume Bernis, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que han estat recollint les "sensacions" de diferents mercats, bàsicament de Lleida, i han arribat a la conclusió que el consumidor està fent cas omís de la possible alarma que podria generar la grip porcina i que per tant es continua comprant carn de porc amb total normalitat. Bernis ha agraït la confiança que els consumidors fan als ramaders i ho ha qualificat com un senyal de coneixença de les garanties de bioseguretat alimentària que té la carn. Malgrat aquestes bones expectatives inicials, Bernis ha insistit, tal com ja es va fer ahir dilluns des del sindicat URAPAC, a transmetre un missatge de confiança als consumidors en tant que fa molts anys que els ramaders fan la feina ben feta respecte de les mesures de seguretat sanitària animal. Així mateix, ha recordat de nou que la grip porcina no es transmet amb el consum de carn de porc sinó que és una pandèmia que es contagia entre els humans i per vies respiratòries, bàsicament. Per aquest motiu, ha animat els consumidors a continuar consumint carn de porc amb total normalitat. D'altra banda, Bernis ha explicat que a Catalunya i l'Estat espanyol s'importa carn de porc provinent dels Estats Units i Mèxic, que són els països on s'han detectat els focus de grip porcina. Segons Bernis, tota la carn de porc que es consumeix aquí és del país i els ramaders fins i tot n'exporten per l'excés d'excedent.Un dels aspectes que podria generar preocupació entre el sector porcí, ha dit Bernis, podria ser una possible davallada del preu de la carn de porc als mercats. Segons Bernis, darrerament s'havia registrat una tendència a l'alça del preu pel fet que es començava a notar una davallada dels caps de bestiar. En tot cas, Bernis ha dit que aquesta qüestió es resoldrà el pròxim dijous a la tarda quan la llotja de preus de Mercolleida marqui les noves xifres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.