Punt divers

La PDE reitera que el canal Segarra-Garrigues és una excusa per fer transvasaments encoberts a Barcelona

TERRES DE L'EBRE

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs, denuncia que infraestructures com el canal Segarra-Garrigues o el Xerta-Sènia van en contra de la seva finalitat inicial, que seria 'impulsar l'economia del territori' facilitant que l'aigua arribi als pagesos de la zona. Segons Tomàs aquests canals estan enfocats cap a Barcelona i València precisament per dur aigua del Segre i de l'Ebre cap a aquests territoris. D'aquesta manera, sentencia, els governs podran fer petits transvasaments encoberts amb els excedents d'aigua d'aquestes infraestructures. Tomàs a fet aquestes declaracions durant la inauguració de l'onzena edició de Fira Natura que se celebra aquest cap de setmana a Lleida.

Aquests canals, explica Tomàs, estan 'sobredimensionats' i cal adaptar-los a la realitat. S'està, afegeix, construint una infraestructura 'caríssima' quan 'encara no se sap quants pagesos ho aprofitaran o quin serà el preu de l'aigua'.Tomàs denuncia que s'han aconseguit fons europeus per construir aquests canals justificant que la finalitat és 'desenvolupar l'economia de zones empobrides', quan 'en realitat, s'estan habilitant transvasaments encoberts'. Aquestes declaracions les ha fet durant la presentació de l'onzena edició de Fira Natura a Lleida. Fira Natura, dedicada al Medi Ambient i la qualitat de vida, és un dels majors exponents firals pel que fa al medi ambient i la qualitat de vida a Catalunya i l'Aragó. Fira Natura, impulsada per l'entitat ecologista Ipcena, se celebra als Camps Elisis de Lleida fins diumenge, en una superfície total aproximada d'uns 6.000 metres quadrats i amb aproximadament 120 expositors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.