Punt divers

Baltasar lliura 40 habitatges de protecció oficial de lloguer a Palafrugell

COMARQUES GIRONINES

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i l'alcalde de Palafrugell (Baix Empordà), Lluís Medir, han lliurat aquest dimarts les claus de 40 pisos de protecció oficial de lloguer, a Palafrugell (Baix Empordà). L'edifici està situat a la confluència del carrer de Fitor amb el carrer de Josep Puig i Cadafalch, dins l'àrea del Carrilet, en un solar cedit per l'ajuntament a l'Institut Català del Sòl, que és l'organisme que ha construït els pisos. Els habitatges seran administrats per Adigsa, empresa pública adscrita a Medi Ambient i Habitatge. Entre les prestacions de què disposen els habitatges, hi ha la instal·lació de plaques solars per escalfar l'aigua sanitària.

La promoció inclou 54 pisos, distribuïts en cinc escales. D'aquest total, 40 són de lloguer, dels quals 22 disposen d'un dormitori i 18, de dos. Quatre estan adaptats i es destinaran a persones amb discapacitat, segons un conveni signat amb la Fundació VIMAR. La resta de pisos, 14, són de compra, i de moment se n'han assignat 7 i estan pendents d'escripturar. Pel que fa als 14 habitatges de compra, 8 tenen dos dormitoris i 6 en tenen tres. La superfície útil oscil·la entre els 38 metres quadrats i els 77 metres quadrats. La promoció compta amb 54 places d'aparcament, de les quals 14 són vinculades.Les instal·lacions de l'edifici disposen d'una xarxa separativa d'aigües fecals i pluvials i de plaques d'aprofitament de l'energia solar per produir aigua calenta sanitària. L'obra s'ha basat en un projecte de Ferran Pelegrina i Associats i Serveis d'Arquitectura i Urbanisme S.L., i ha comptat amb un pressupost de 3,75 milions d'euros.Durant l'acte de lliurament, el conseller Baltasar ha declarat que 'en el moment de crisi actual és important reforçar els pisos de protecció oficial i sobretot els de lloguer', ja que 'dues terceres parts dels catalans necessiten algun tipus d'ajuda per accedir a l'habitatge'. En aquest sentit, ha recordat que el Govern dóna als promotors la possibilitat de vendre els pisos al Govern per després convertir-los en habitatge protegit. De moment, però, a les comarques gironines cap promotor ho ha fet. En l'acte, també s'ha comptat amb la presència del director general de Promoció de l'Habitatge, Joaquim Gascó, i el conseller delegat d'Adigsa, Frederic Linares.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.