Punt divers

Un centenar d'estudiants gironins tallen la carretera Barcelona per protestar contra Bolonya i els mossos

COMARQUES GIRONINES

Un centenar d'estudiants s'han concentrat aquesta tarda davant la seu d'ICV, a la carretera Barcelona, per protestar per la càrrega policial dels Mossos la setmana passada a Barcelona. El nombrós nombre de joves que s'acumulaven a la vorera de la carretera ha animat els organitzadors a tallar la carretera durant 20 minuts. Diversos joves vestits de blanc s'han estirat a terra formant amb els seus cossos la paraula 'prou' mentre els companys cridaven proclames contra els mossos i la càrrega policial de Barcelona. De manera espontània, els joves han decidit prolongar la protesta i anar a peu fins a la plaça de Vi on han repetit l'acció i han llegit un manifest. La protesta s'ha fet sense incidents.

Amb pancartes que deien 'Bolonya s'imposa a cops de porra', joves estudiants de secundària, universitaris i d'altres col·lectius han cridat lemes contra els Mossos i el conseller d'Interior, Joan Saura, de qui han demanat repetidament la seva dimissió. Però a la seu d'ICV no s'hi ha vist cap moviment i, és més, la porta d'accés a l'edifici estava tancada. Tot i que alguns joves han fet un intent de voler entrar per la força, la majoria ha decidit que la protesta fos 'cívica i pacífica' i han emprès la marxa cap a la plaça del Vi on han posat fi a la mobilització. Des que va començar el debat entorn a la implantació de Bolonya, una quarantena d'estudiants continuen tancats a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona i, segons ha afirmat el seu portaveu, Aleix Jiménez, no pensen abandonar la protesta fins que hi hagi un canvi en la implantació del nou pla d'estudis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.