Punt divers

La crisi deixa en 'stand by' el projecte del camp de golf a Tortosa

La crisi econòmica ha obligat a aturar o, si més no, ralentitzar la tramitació de requalificació dels terrenys de la zona del Mas de Xies a la pedania de Vinallop on la societat Tortosa Golf Resort plantejava construir una urbanització amb un miler d'habitatges i un camp de golf de divuit forats. Així ho ha explicat aquest dilluns l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha deixat clar que 'no es donarà el pas definitiu' si no hi ha les garanties 'absolutes' que el projecte es podrà desenvolupar en un termini de dos a quatre anys. Amb tot, l'Ajuntament i l'empresa, de capital navarrès, continuen treballant en els tràmits previs perquè el projecte 'segueix interessant'.

'En un context de crisi econòmica important és evident que els plantejaments del camp de golf no són els mateixos', ha admès l'alcalde. En aquest sentit, Bel ha deixat clar que no continuarà el procés de requalificació dels terrenys afectats, de rústics a urbans, si l'empresa no pot donar les garanties de desenvolupar el projecte en un període de temps curt o mig. 'Si no podem tenir aquestes garanties no té sentit fer la requalificació, i ho hem acordat mútuament i crec que és el més raonable', ha manifestat.Segons ha detallat Bel, en aquest context econòmic l'empresa no pot donar aquestes garanties que li demana l'Ajuntament. 'El que està clar és que si requalifiquem uns terrenys és perquè hi ha un projecte sòlid i immediat, si no el hi ha no té sentit fer-ho', ha afirmat. Amb tot, l'alcalde ha reconegut que el projecte del camp de golf és 'interessant' pel municipi però 'quan sigui una realitat i no una virtualitat'. Pel que fa als requeriments fets pel Departament de Medi Ambient, l'alcalde ha explicat que estan solventats en el nou estudi d'impacte que ha presentat l'empresa, però que l'Ajuntament no continuarà tramitant fins que el projecte no tingui garanties de tirar endavant. El projecteEl conveni per a la construcció d'un camp de golf de divuit forats i una urbanització amb un miler d'habitatges es va signar el juliol del 2006. La promotora, que ja ha oficialitzat la compra de bona part dels terrenys afectats, preveia construir un hotel de quatre estrelles amb capacitat de cent places i una urbanització amb un miler d'habitatges unifamiliars, aïllats i adossats. La construcció del camp de golf està prevista en una zona del Mas de Xies, en una superfície de 1.274.116 metres quadrats, i comptava amb divuit forats, i un camp de Pitch & Putt de nou forats amb escola de golf.El conveni també especifica que dins dels terrenys de cessió per a zones verdes i zona d'equipaments públics s'incorporarà i es recuperarà el jaciment del Pla de Sitges, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local. Dins de les zones verdes, que hauran de mantenir la imatge paisatgística actual en quant a característiques i arbrat, es preveu també equipaments esportius consistents en pistes de paddel i de tenis de titularitat pública, si bé gestionades i explotades privadament.Pel que fa al reg del camp de golf s'utilitzarà l'aigua procedent de la depuració del conjunt de la urbanització i/o procedent de l'estació depuradora de la ciutat de Tortosa. En aquest sentit, l'empresa ja ha sol·licitat la reserva per a la concessió de la utilització d'aigües regenerades de 400.000 metres cúbics anuals de la depuradora Tortosa-Roquetes, davant el Consell Comarcal del Baix Ebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.