Punt divers

El Parc Natural de l'Alt Pirineu aprova un pressupost pel 2010 de més de 2,7 milions d'euros

La Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu ha aprovat el programa d'actuacions que es durà a terme el 2010 amb un pressupost de més de 2,7 milions d'euros, representa un augment d'un 3% en relació amb el pressupost aprovat de l'any passat. El delegat del Departament de Medi Ambient a l'Alt Pirineu i Aran, Òscar Augé, ha dit que 'malgrat la situació actual generalitzada de retallades pressupostàries, aquesta xifra manifesta la voluntat de la Direcció General del Medi Natural de mantenir i consolidar el model del Parc Natural de l'Alt Pirineu com una eina que ajudi el desenvolupament territorial que representa el patrimoni natural'. És el Parc Natural més extens de Catalunya.

La Junta Rectora ha informat mitjançant un comunicat de premsa que el grau de compliment del pressupost del 2009 que és d'un 101% respecte a la xifra inicialment aprovada per l'any passat que era d'uns 2,6milions d'euros. Del pressupost executat l'any 2009, 1.140.000 euros es van destinar en concepte d'ajuts a ajuntaments, particulars, associacions i empreses del territori de l'àmbit del Parc Natural. El Parc Natural de l'Alt Pirineu és l'espai protegit més extens de Catalunya, amb gairebé 70.000 hectàrees, i va ser creat l'any 2003. Des d'aleshores s'ha anat consolidant en el territori com un element important de desenvolupament sostenible. La reunió de la Junta Rectora d'aquest dimecres ha servit també per presentar l'inici de l'elaboració del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge d'aquest espai que es durà a terme a partir d'un procés participatiu en el territori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.