Punt divers

La coordinadora d'EUiA de Roda de Barà denuncia per coaccions la regidora Paqui González i la seva germana

La coordinadora d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de Roda de Barà (Tarragonès), Encarna Ramírez, ha presentat, a la policia local, una denúncia per coaccions contra la regidora a l'Ajuntament d'aquesta localitat Paqui González i també contra la germana d'aquesta, Saturnina. Segons explica EUiA, el passat 5 de novembre Saturnina va recriminar a Ramírez, amb qui va coincidir en un comerç del poble, que estava 'maltractant' la seva germana qualificant-la de 'trànsfuga'. I pocs dies després, el 9 de novembre, segons continua EUiA, la germana de la regidora va sortir del seu establiment quan va veure que Ramírez hi passava per davant i va 'insultar-la i amenaçar-la'.

En concret, els fets que han motivat la denúncia es remunten a la tarda del passat dijous 5 de novembre, quan Saturnina, la germana de la regidora Paqui González -que es va presentar per la llista del PP en les passades eleccions municipals i que des que va propiciar el trencament del pacte PSC-PP s'ha mantingut com a regidora no adscrita-, va entrar en un comerç del poble on estava comprant la coordinadora d'EUiA.Segons la versió d'EUiA, Saturnina li va dir que estava 'maltractant la seva germana titllant-la de trànsfuga' en el full informatiu d'EUiA de Roda i a la carta oberta que la coordinadora d'EUiA va adreçar a l'alcaldessa de Roda i a la població del municipi. Així mateix, la germana de la regidora li va reclamar a Ramírez que retirés això de la carta i del full d'EUiA i la 'va amenaçar' que 'si no ho retirava ja veurien què passaria'. La dirigent d'EUiA va apel·lar a la llibertat d'expressió i va respondre que no es retractaria en les seves afirmacions. Ramírez va dir que 'Paqui González és una trànsfuga ja que és regidora pels vots que va obtenir presentant-se a la llista del PP i s'havia donat de baixa d'aquest partit perquè el PP ja no és al govern municipal'. 'Per honradesa política hauria de retornar l'acta de regidora', va afegir Ramírez.Els fets van continuar el dilluns 9 de novembre, quan cap a tres quarts de sis de la tarda Ramírez va passar per davant de l'establiment de la germana de la regidora, el qual està situat a la plaça Catalunya de Roda, i aquesta 'va sortir a cridar-li que es publicaria un escrit en contra d'ella', segons EUiA. La coordinadora d'aquesta formació a Roda 'es va limitar a respondre-li que estava en el seu dret d'expressar-se i fer pública la seva opinió', i 'llavors la germana de la regidora va començar a insultar-la i a amenaçar-la, però Ramírez va marxar cap a casa seva'. A l'alçada del carrer Joan Carles I, Ramírez es va adonar que la seguia a velocitat molt lenta un tot terreny on anaven les dues germanes González. EUiA relata que Ramírez va creuar per seguir pel carrer Berlín, en contra direcció, i el cotxe de les González va aparèixer pel carrer següent, el de Roma, per sorprendre-la de front. 'Les germanes van parar el cotxe i Saturnina González va fotografiar Encarna Ramírez', acaba EUiA.Tots aquests fets van ser denunciats ahir a la policia local de Roda de Barà per la coordinadora d'EUiA al municipi. En aquest sentit, fa uns mesos tots els membres del Ple municipal, inclosa la regidora Paqui González, van votar a favor de denunciar les amenaces als regidors i a qualsevol persona, segons recorda EUiA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.