Punt divers

Arrenca a Reus la Fira del Circ de Catalunya Trapezi

La música de Pascal Comelade i la Bel Canto Orquestra, i els números de circ de vuit artistes de diferents disciplines, han donat aquest dimecres al vespre el tret de sortida de la Fira del Circ de Catalunya Trapezi, amb l'espectacle 'Concert en clau de risc', la primera producció de circ del Centre d'Arts Escèniques de Reus. Fins el pròxim diumenge, pel Trapezi hi passaran un total de 51 companyies procedents de diferents parts del món, que oferiran 138 representacions en 22 escenaris. Enguany, i com a novetat, s'estrenarà una nova vela de circ al parc de Mas Iglesias, amb la intenció d'estendre la fira fora del nucli antic de la ciutat.

Una plaça del Mercadal plena de gom a gom ha donat la benvinguda a l'espectacle inaugural del Trapezi. 'Concert en clau de risc' és un muntatge dirigit per Manel Trias, amb la música en directe de Pascal Comelade i la Bel Canto Orquestra i amb les actuacions dels artistes Sr. Stets, Le Botrio, Hugo Noël, Daromai i Anicet Leone, que es mouen en l'espai escènic al ritme de la música. Aquest muntatge és una de les quatre produccions pròpies que el Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) presenta en aquesta edició de Trapezi. Les altres tres es podran veure a partir d'aquest dijous en diferents espais de la ciutat. Es tracta d''Anderdesí - Circo sardine', de Zirkus Frak; 'Kampingplatz', de Deados i 'Deú n'hi do', d'Àticus.Amb aquests espectacles, el CAER s'estrena produint circ després que el Departament de Cultura li encarregués l'any passat que s'especialitzés en aquesta disciplina artística. Així, a partir de la pròxima tardor, el Centre d'Arts Escèniques de Reus inclourà produccions pròpies de circ en la programació habitual dels dos principals teatres de la ciutat, el Fortuny i el Bartrina.Durant l'acte inaugural del Trapezi, el director general de Cultura, Lluís Noguera, ha recordat que entre les intencions del Pla Integral del Circ es troba el fet de 'normalitzar l'art del circ en la mateixa categoria que el teatre i la dansa', i ha corroborat que en aquest paper el CAER hi juga un paper primordial. També en el marc de l'acte d'inauguració, l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, s'ha referit al fet que les administracions inverteixin en cultura en temps de crisi, i ha manifestat que el Trapezi no s'ha de veure només des del punt de vista cultural, sinó que 's'ha d'entendre com una inversió en termes clarament econòmics', a causa de l'afluència de gent que visita la ciutat durant aquestes dates. Durant aquests dies es podran veure dins el Trapezi, 51 companyies d'indrets com ara França, Bèlgica, Gran Bretanya, Cambodja, Austràlia, Itàlia, Finlàndia o Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.