Punt divers

Protesten contra les condicions laborals dels obrers que estan construïnt el Corte Inglés de Tarragona

Una trentena de persones, entre membres i simpatitzants dels sindicats Comissions de Base (Cobas) i CGT i col·lectius com Endavant, s'han concentrat aquest dijous davant del solar del futur Corte Inglés de Tarragona per denunciar que les empreses encarregades de les obres 'obliguen a fer jornades de 12 hores'. Les entitats han destacat que es necessitarien 80 treballadors més per fer les hores extres dels actuals empleats i consideren 'inadmissible' que mentre centenars de treballadors estan a l'atur 'les empreses obliguin a fer hores extres'. El sindicats van denunciar la situació a Inspecció de Treball i Seguretat Social, però asseguren que no han rebut resposta.

Els protestants han pintat per tota la balla d'obres que rodeja el solar del futur centre comercial frases per exigir a ISO i Ternocoll, les dues empreses encarregades dels treballs, que contractin a més personal. 'Repartim el treball i la riquesa', 'En aquesta obra es treballen dotze hores diàries' i 'Corte Inglés explotadors', són algunes de les frases amb les que les entitats han decorat la balla del solar del futur centre comercial. L'alternativa dels manifestants a la jornada de 12 hores és que s'acordi la realització de dos torns de sis hores respectant el salari segons el conveni dels treballadors. 'D'aquesta manera, els llocs de treball que s'han creat arrel d'aquesta gran superfície, passarien a duplicar-se', expliquen. La concentració ha acabat amb un manifest en el qual s'ha denunciat 'la passivitat' amb que el Govern i de les administracions locals afronten situacions com la dels treballadors de les obres del Corte Inglés. 'Tots els partits no paren de xerrar sobre la necessitat de crear llocs de treball i no parlen en cap cas de les hores extres que s'estan fent arreu del territori', han manifestat les entitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.