Punt divers

La nova programació cultural al monestir de Santa Maria de l'Estany amplia les activitats

La nova programació cultural al monestir de Santa Maria de l'Estany (Bages), un dels pobles més petits de la comarca, proposa per aquest any un total de 8 activitats, dues més que en la primera edició. 'Stagnum.10', com es coneix el cicle, inclourà, entre d'altres actes, l'actuació del cor Madrigal, un taller de gospel, un curs de cal·ligrafia medieval, la vuitena Bachiana i la darrera edició dels Drames Litúrgics. La programació és resultat del treball conjunt entre quatre entitats que ha permès fer una programació 'atractiva' i 'd'alt nivell', ha destacat Marta Purtí, gerent del Consorci del Moianès. Els actes arrencaran aquest diumenge amb un concert de guitarra a càrrec d'Alí Arango.

La programació comença aquest diumenge amb un concert de guitarra a càrrec d'Alí Arango, guanyador, entre d'altres guardons, del primer premi Palau de la Música Catalana. També s'ha programat l'actuació del cor Sarabanda (15 de maig), Murai (26 de juny) i el Cor Madrigal, el 4 de setembre.El cicle es completarà amb la segona edició del curs de cal·ligrafia medieval, el segon taller de gospel i la vuitena Bachiana. La programació es clourà amb els drames litúrgics. La proposta combina teatre, música i gest- dansa per transmetre des d'una visió actual textos que ja eren dramatitzats en els temples de l'edat mitjana.La programació cultural de Santa Maria de l'Estany és fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de l'Estany, l'albergueria - Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic i monestir de Santa Maria de l'Estany, el Consorci per la Promoció dels Municipis del Moianès i l'Associació Cultural i Recreativa. Precisament els organitzadors han destacat el treball 'conjunt' de les entitats per tirar endavant la programació. Una programació que vol servir també per difondre la cultura i el patrimoni com a eix de dinamització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.