Punt divers

CiU denuncia que falten expedients de contractes entre l'Ajuntament de Lleida i una empresa implicada en el cas Pretòria

El grup municipal de CiU a la Paeria ha denunciat aquest dijous que l'Ajuntament de Lleida "no troba" els expedients d'alguns dels contractes que va signar amb l'empresa Agrotecsa –presumptament implicada en el cas Pretòria– als anys noranta. El cap de l'oposició, Isidre Gavín, ha anunciat que demanarà una investigació a la pròxima Comissió d'Urbanisme i que denunciarà el cas "on calgui". Gavín ha recordat que, per llei, cal conservar tots els documents referents als contractes que els ajuntaments signen amb qualsevol empresa. Tot i que al ple de l'octubre, l'alcalde de Lleida va convidar CiU a revisar els documents a l'arxiu municipal, Gavín assegura que a l'arxiu "ni hi són ni consten al registre".

El cas Pretòria va obrir la caixa dels trons a finals del 2009, amb l'aparició als mitjans de comunicació de diversos casos de corrupció política en alguns ajuntaments catalans i la detenció per part dels Mossos d'Esquadra dels implicats. A causa d'això, el grup de CiU a l'Ajuntament de Lleida va demanar a l'alcalde de la ciutat, el socialista Àngel Ros, que els passés tota la informació referent als contractes de la Paeria amb Agrotecsa dels anys noranta per estudiar la documentació. Ros s'hi va negar i al ple va convidar els regidors de CiU a comprovar la documentació ells mateixos. La sorpresa dels regidors, segons ha explicat Gavín, és que a l'arxiu municipal no hi ha cap dels documents –que, per altra banda, hi haurien de ser–. A més, ha afegit que, tot i que al seu moment la tinent d'alcalde Marta Camps va explicar que amb Agrotecsa l'Ajuntament havia signat nou contractes, dels quals vuit eren menors, CiU ha trobat que en realitat van ser divuit, la majoria dels quals majors i dels quals han "desaparegut" alguns expedients. Gavín denuncia que la primera de les irregularitats és que no se'ls va dir la veritat sobre el nombre de contractes ni sobre el seu valor econòmic i afegeix que és "increïble" que faltin documents d'inversions fetes amb diners públics i que, al damunt, "el govern municipal dificulti tant el seguiment que es vol fer des de l'oposició mentre s'omple la boca de transparència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.