Punt divers

ICV de Vic exigirà la retirada del canvi de criteris de l'empadronament de la ciutat

El regidor d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Vic, Xavier Tornafoch ha anunciat que en el pròxim ple municipal presentarà una proposta d'urgència per reclamar la retirada immediata de la proposta de l'equip de govern. ICV demanarà al govern de la ciutat que 'retiri la proposta de canvi de criteris de l'empadronament de persones migrades a la nostra ciutat proposat el passat 29 de desemtgebre del 2009'. El regidor ecosocialista de la ciutat de Vic ha reclamat en una nota de premsa 'que s'esmeni l'error comès i es compleixi amb la llei tal i com ja han exigit el Síndic de Greuges, el Govern de la Generalitat i el Ministeri de Treball i Immigració'

Pels ecosocialistes les polítiques de immigració han de tenir un necessària concertació i de consens social i polític d'abast nacional, no pot ser que les polítiques i els procediments siguin aïllats i diferents d'una població amb un altre. Tornafoch afegeix 'des d'aquestes perspectiva la proposta del govern de Vic deixa de tenir sentit per se.'Per ICV les polítiques d'immigració s'han de gestionar amb l'objectiu d'assolir la cohesió social en el conjunt de la ciutadania, i 'l'actual proposta demostra la irresponsabilitat i la mirada curta i electoralista del govern de Vic abocant a molts ciutadans a ser ciutadans de segona i italianitzant la política vigatana.'Per Tornafoch és evident que 'la submissió i el seguidisme del PSC i ERC de Vic amb l'alcalde Vila d'Abadal els han convertit en autèntiques franquícies de CiU al govern vigatà'. I afegeix que 'des ICV no canviem ni canviarem vots per principis.' ICV s'ha mantingut coherent i ferm amb els seu discurs, ara i abans, i ha mantingut tolerància zero amb les propostes i actituds xenòfobes de la PXC. Els ecosocialistes consideren que CiU, PSC i ERC es mouen per raons electoralistes fins al punt d'assumir el discurs de PXC, en canvi 'tothom sap que ningú està més oposat a la ultradreta de PXC que ICV-EUiA'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.