Punt divers

Vidal-Quadras adverteix que el pla Bolonya serà un fracàs si no s'apliquen criteris de qualitat i d'esforç

El candidat del Partit Popular de Catalunya a les eleccions europees, Aleix Vidal-Quadras, s'ha mostrat favorable al pla Bolonya però ha advertit que serà un fracàs si no va acompanyat per exigències de qualitat i d'esforç. El popular ha fet aquestes declaracions durant un dinar a Figueres, a l'Alt Empordà, amb militants i membres del PPC de Girona, dins la seva campanya electoral que porta el lema 'Ara solucions'. Vidal-Quadras ha insistit que les eleccions europees del proper 7 de juny tenen una lectura 'nacional' i només una victòria del PP permetria superar la crisi i la sortida del president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, i d'altres ministres de la cúpula del PSOE.

 Segons Vidal-Quadras, Espanya està a la cua  en educació a causa d'unes polítiques socialistes de degradació del sistema educatiu i per això s'ha mostrat partidari d'una reforma en els sistema on, ha dit, cal que es reconegui l'exigència i l'esforç. En referència a l pla Bolonya, Vidal-Quadras ha dit que el PP comparteix els principis d'aquest pla, com ara l'homologació de títols, una estructura comú per facilitar la mobilitat dels graduats i la fixació d'uns nivells d'exigència i de qualitat. 'Sí a Bolonya però aplicat amb exigències de qualitat i esforç que malauradament el Partit Socialista no acaba de trobar'. Vidal-Quadras no ha escatimat crítiques vers el president espanyol. Segons les seves paraules, es tracta d'un 'frívol' i d'un 'superficial' i ha titllat la seva política de 'nefasta' i 'vergonya nacional'. El popular ha culpat Zapatero de l'actual crisi econòmica que viu Espanya, on ha recordat que la taxa d'atur és de més d'un 17%, mentre que a França és del 7,8% i a Holanda, del 3%, per la seva 'incapacitat de prendre el relleu del seu antecessor i saber conduir Espanya pel camí del creixement que es va iniciar amb l'arribada dels populars al poder l'any 1996'. 'Vam entregar un caramel'En aquest sentit, el candidat popular ha recordat que els populars van aconseguir que Espanya tingués superàvit i es van crear cinc milions de llocs de treball. 'Els hi vam entregar un caramel i ells han deixat una porqueria', ha dit. Però el popular ha posat altres exemples de temes de política estatal que, segons ell, han portat al deteriorament de la societat i a la pèrdua de valors. Així s'ha referit a la pastilla del dia després. 'Els socialistes diuen que amb aquesta mesura s'amplien els drets, però el que fa és destruir la societat'.Salvar EspanyaEl candidat del PPC també s'ha referit al pacte entre populars i socialistes al País Basc. Al seu entendre, Rodríguez Zapatero no era partidari que s'arribés a fer. En canvi ell s'ha mostrat molt favorable per considerar que ha estat la manera de 'salvar' el País Basc del 'totalitarisme del nacionalisme' i ha afegit que és 'el primer pas per salvar Espanya'.Durant el seu parlament davant d'una vuitantena de militants populars de l'Alt Empordà, Aleix Vidal-Quadras ha dit que el vot al PP és un 'favor que es fa al PSOE' per fer fora a Rodríguez Zapatero. En aquesta línia el popular ha afegit que Zapatero havia intentat, des de que va accedir al govern, 'debilitar la societat i enfrontar-la' i sobretot 'dimonitzar' el seu partit, quan aquesta pràctica era impensable a Europa. Blue cardFinalment, el candidat també ha fet referència al tema de la immigració en una comarca, l'Alt Empordà, que és la primera de Catalunya amb una taxa més elevada de nouvinguts. El candidat ha defensat la mesura que ja s'està estudiant a Europa de fer la 'blue card' que s'entregaria a aquells immigrants amb un alt nivell de formació i amb 'valor afegit' per tal que es puguin moure lliurement


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.