Punt divers

Sallent se suma als municipis que donen suport a la celebració d'una consulta per la independència

El ple de l'Ajuntament de Sallent (Bages) aprovarà aquest divendres a la nit la moció de suport a la consulta per la independència. Així ho ha anunciat la plataforma Sallent Decideix, impulsora de la consulta al municipi. Segons aquesta plataforma, la moció prosperarà gràcies al suport dels grups municipals de CiU, ERC, CUP i ICV, partits als quals se'ls demanarà que facin campanya a favor de la consulta. Precisament, aquest diumenge, Sallent Decideix ha convocat tots els veïns del poble a participar en la gravació d'un vídeo promocional de la consulta. L'objectiu d'aquest col·lectiu és omplir de gent les places de Sallent per a demostrar la unitat dels ciutadans en l'exercici del dret a decidir.

Sallent Decideix ha anunciat que una representació de la plataforma assistirà a la sessió plenària i que es demanarà a tots els partits que s'impliquin en la campanya, tant per defensar el vot afirmatiu, com per demanar a la ciutadania que voti en blanc o en contra. Segons ha informat la plataforma en un comunicat de premsa, el secretari de l'Ajuntament ha anunciat que redactarà un informe desfavorable a la consulta, amb l'argument que és il·legal. Per això, Sallent Decideix considera més important assistir al ple d'aquest divendres, per defensar 'la legalitat i la radicalitat democràtica' que representa demanar l'opinió als ciutadans.Aquesta plataforma ha convocat per aquest diumenge tots els veïns del poble que vulguin col·laborar en la gravació d'un vídeo publicitari de la consulta. El vídeo, que dirigirà el navarclí Ramon Grané, mostrarà com els ciutadans de Sallent es passen el dret a decidir. El dret a decidir es simularà amb una gran pilota.La gravació de l'anunci, que es difondrà a través d'Internet i a la televisió local, serà el primer dels actes que es faran fins el 12 de desembre per animar la ciutadania a participar en la consulta per la independència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.