Punt divers

Convoquen una concentració a Puig-reig per reclamar un canal propi de TDT al Berguedà

L'apagada analògica s'inicia el 14 de desembre al Bages i al Berguedà. Una apagada que comportarà la desaparició de la Televisió Comarcal del Berguedà. Des de fa uns mesos, un grup de persones han impulsat una campanya a través del Facebook per reivindicar un canal propi i evitar així que aquesta comarca es quedi sense continguts d'informació del territori amb la TDT. La mobilització té el suport d'ajuntaments, el Patronat de la Patum, el Consell Comarcal del Berguedà i la delegació de la Cambra de Comerç. Ara, les accions continuen amb una concentració a Puig-reig aquest divendres, aprofitant la presència del president del CAC, Ramon Font, al cicle de conferències de comunicació Fòrum 10.

L'organització de la TDT situa el Berguedà en una demarcació compartida amb les comarques del Bages i del Solsonès. En aquest territori s'han concedit tres llicències privades de TDT, totes elles amb centre de decisió a Manresa. La Televisió Comarcal del Berguedà emet una programació amb continguts locals i comarcals que es deixarà de fer si no s'aconsegueix una llicència pròpia de TDT. Aquesta identificació del mitjà amb el territori és el que, segons Manel Medina, director de la televisió, ha fet que la mobilització s'hagi estès i que sigui una reivindicació assumida des de diferents àmbits, des del cultural i associatiu, passant pel polític, l'econòmic i el social. Aquesta és la situació que es vol donar a conèixer al president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), Ramon Font, que aquest divendres serà a Puig-reig per participar en una de les conferències del Fòrum 10 de comunicació. Per això s'ha convocat una concentració per 'fer acte de presència' i que es vegi que darrere la reivindicació hi ha 'tot una comarca que està en peu de guerra per salvar el que ha fet la televisió comarcal', diu Medina. Segons Medina, des de la mateixa direcció general de Serveis Audiovisuals es va plantejar la possibilitat d'atorgar una llicència comarcal al Berguedà tenint en compte que no hi ha prevista l'activació del canal públic. Tècnicament, explica Medina, això és possible, que afegeix que és una qüestió de voluntat política que es pugui tirar endavant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.