Punt divers

Ridao adverteix que hi hauria "un abans i un després" si el govern modifiqués la llei d'educació

Ridao diu que el govern no modificarà la llei d'educació, però que si s'arribés a aquest punt hi hauria "un abans i un després" entre Esquerra Republicana, el govern de Catalunya i les seves relacions amb el govern espanyol. Ha manifestat això perquè creu que "el govern espanyol està buscant les pessigolles a la llei d'educació de Catalunya". Ridao defensa aquesta llei perquè diu que és fruit d'un ampli consens polític, social i amb la comunitat educativa i garanteix la igualtat d'oportunitats, i que sobretot garanteix que al final de l'etapa educativa obligatòria qualsevol nen parli català i castellà perfectament. Ridao afegeix que "el català és sagrat, i el català a l'educació encara més".

Aquestes declaracions fan referència al pacte d'Estat d'educació, ja que Ridao ha tingut aquesta setmana una reunió amb el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, per tractar sobre el tema, dins la ronda de contactes que el govern espanyol manté amb les diferents formacions de l'arc parlamentari per abordar aquesta qüestió. Ridao veu la necessitat del pacte però no vol que es qüestioni la competència de les comunitats en la matèria. Així s'ha expressat el secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya aquest dissabte a la Seu d'Urgell, on s'ha reunit amb els companys de partit a les comarques pirinenques, en una visita de feina rutinària. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha fet d'amfitrió i ha acompanyat Ridao en una passejada pel casc antic de la ciutat, on han visitat el mercat setmanal.

Ridao s'ha volgut referir també al cas Millet per reclamar una altra vegada que els partits polítics que "s'han beneficiat d'aquest cas de finançament irregular" tornin els diners i donin explicacions convincents. Perquè segons Ridao "pot ser legal que una fundació cultural doni diners a una fundació d'un partit, però no és moral". Ridao no ha volgut parlar de llistes electorals donada la magnitud i preferència d'altres temes d'actualitat, com ara la crisi econòmica. També ha evitat el tema perquè creu que encara és d'hora, ja que falta un any per les eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.