Punt divers

La promoció d'habitatges de protecció pública a Tarragona supera ja els 1.600 pisos en el darrer any i mig

El Govern ha promogut un total de 1.682 habitatges de protecció oficial durant el darrer any i mig -el 2008 i el primer semestre del 2009- a la demarcació de Tarragona, xifra que suposa un increment del 86% respecte al 2004, quan es van promoure 903 habitatges de protecció oficial. Així mateix, enguany ha finalitzat la construcció de 174 habitatges de promoció pública a les comarques tarragonines. A l'actualitat, el Departament de Medi Ambient i Habitatge té 227 pisos de protecció oficial en construcció a les comarques de Tarragona, segons les dades de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) del primer semestre del 2009. Gairebé la meitat dels habitatges que es construeixen a Catalunya són protegits.

En concret, els 227 pisos de protecció oficial de l'Incasòl que s'estan construint a les comarques de Tarragona es troben a Horta de Sant Joan (Terra Alta), on se n'estan promovent 18; Flix (Ribera d'Ebre), on se'n construeixen 15; Gandesa, amb un total de 36; Sant Carles de la Ràpita (Montsià), on s'estan construint 67; la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre), on se'n promouen 16; Banyeres del Penedès (Baix Penedès), amb un total de 39; i Altafulla (Tarragonès), on se'n construeixen 36.Els 1.682 habitatges de protecció oficial promoguts a Tarragona es reparteixen entre vuit de les deu comarques de la demarcació -a l'Alt Camp i al Priorat no se n'han promogut-. Les dues comarques amb major número d'aquests habitatges són el Tarragonès (amb 477) i el Baix Camp (amb 435).Els habitatges de protecció oficial acabats a Tarragona van ser 704 l'any 2004 i van augmentar fins als 904 el 2005. No obstant això, l'any 2006 van ser 578 habitatges i la xifra va baixar als 416 el 2007 i als 498 el 2008 passat. Segons ha informat el Departament, aquest dinamisme està ajudant a pal·liar en part els efectes de la recessió econòmica al sector de la construcció. De fet, en l'actualitat, gairebé la meitat dels habitatges que es construeixen a Catalunya són protegits.El delegat territorial d'Adigsa a Tarragona, Jordi Navarro, ha explicat a l'ACN que les xifres d'habitatge oficial a la demarcació tarragonina demostren 'l'esforç que fa el Govern per impulsar polítiques d'habitatge' i la construcció d'habitatges protegits en compra i lloguer. Navarro ha reconegut que els habitatges de protecció oficial encara estan per sota dels de mercat lliure, tot i que ha afegit que 'aquest ritme més o menys continuat d'habitatges acabats de protecció oficial fa que avui en dia la meitat dels habitatges que s'estan construint siguin de protecció', fet que 'recondueix la situació de fa 4 anys', quan aquests només representaven un 5% del total. El Govern està treballant per posar en marxa el Registre de Sol·licitants d'Habitatge Protegit de Catalunya. Els objectius d'aquest Registre són proporcionar informació, afavorir la transparència i ajudar en l'adjudicació adequada dels habitatges de protecció oficial a Catalunya. Els ciutadans interessats en adquirir o llogar un habitatge protegit hauran d'estar inscrits al Registre, que permetrà conèixer la demanda real d'habitatge de promoció pública a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.