Punt divers

Acord entre l'Ajuntament de Vielha i Televisió Sense Fronteres per a la creació de la televisió pública a l'Aran

L'ajuntament de Vielha e Mijaran ha cedit un local de 145 metres quadrats a l'empresa Televisió Sense Fronteres S.L., una de les tres concessionàries de TDT a l'Aran per tal d'avançar en la creació del futur centre de Producció i Doblatge en aranès. Segons el responsable de Televisió Sense Fronteres, Josep Adolf Estrader, el condicionament del local serà immediat i l'inici de l'emissió dependrà de l'acord amb la resta de concessionàries de televisió digital a l'Aran, Lleida Televisió (Grup Segre) i el Consòrci Teledigitau Aran creat entre els ajuntaments de Naut Aran, Vielha e Mijaran i Bossòst. L'equipament disposarà d'un control tècnic, sala de redacció i un plató de televisió.

'Plantejar tres canals de TV a l'Aran és una utopia, per això cal unificar esforços amb les concessionàries que ja han mostrat l'interès i el compromís de tirar-ho endavant' ha dit Estrader. El centre de producció de l'Aran també contempla la creació d'una emissora de ràdio municipal ja que l'Ajuntament ja té aprovada la freqüència pública. Segons l'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, el futur centre de producció i doblatge obrirà la possibilitat de col·laboracions externes ja que l'objectiu és impulsar produccions en occità per intercanviar amb el país veí. 'És la nostra obligació mantenir la llengua. En aquest sentit, els mitjans públics en son un complement molt important', ha dit Perdices.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.