Punt divers

CiU confirma que presentarà una moció per prohibir la utilització del burka a Lleida

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida, Isidre Gavín (CiU), ha confirmat que presentarà en el pròxim ple municipal una moció per prohibir l'ús del burka i el niqab a Lleida. CiU considera que aquestes peces de roba són un obstacle per la integració de la dona a la societat, que atemptem contra la seva dignitat i que en aquests moments existeix un consens prou ampli per passar de les declaracions d'intencions als acords concrets. La moció de CiU proposa que es modifiqui l'ordenança municipal de civisme per tal de prohibir que s'usi a l'espai públic el burka, que la norma entri en vigor sis mesos després de la seva aprovació i que se sol·liciti la prohibició d'usar aquestes peces a tot l'Estat.

CiU considera que la presència a Lleida de representants del salafisme han facilitat la difusió de pràctiques que no són compatibles amb els valors de la igualtat de gènere i el respecte a la dignitat de la dona, per la qual cosa considera imprescindible que el govern municipal modifiqui l'ordenança de civisme del 2007 que regula l'activitat de les persones físiques i jurídiques en l'espai públic per poder portar a terme la prohibició de la utilització en l'espai públic del burka o del niqab al terme de Lleida.La moció es presentarà al ple municipal del proper divendres 28 de maig de 2010 i contempla també aquesta norma entri en vigor al cap de sis mesos de la seva aprovació. Durant aquest temps, es proposa que la Paeria dugui a terme un conjunt d'accions orientades a informar i fer la pedagogia necessària a tots els col·lectius susceptibles de ser afectats per donar a conèixer l'esperit positiu, de convivència i integrador de la mesura.CiU també proposa que l'Ajuntament de Lleida sol·liciti al Govern i, si s'escau, al govern espanyol que es promogui la legislació necessària per prohibir la utilització del burka, del niqab o peces anàlogues, a tot l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.