Punt divers

Les dues persones en estat greu per la grip nova s'han contagiat a Catalunya

La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que la dona de 52 anys ingressada a Bellvitge afectada per grip nova evoluciona favorablement dins la gravetat. De la mateixa manera, l'home de 32 anys ingressat al Joan XXIII de Tarragona segueix en situació crítica. Geli ha avisat que aquests dos casos tenen en comú que no han viatjat i que tampoc hi ha constància que hagin estat en contacte amb altres contagiats. Per això, la consellera ha recordat que la fase 6 de pandèmia vol dir que el virus està circulant 'per tot el món'. Des del 29 d'abril,s'han confirmat 65 casos de grip nova a Catalunya. D'aquests, 20 són els nous casos que provenen dels dos grups d'estudiants detectats aquest cap de setmana.

La consellera ha confirmat que aquest cap de setmana s'han detectat aquests dos brots de grip nova en grups de viatgers. Un d'ells s'ha produït en un grup de 27 joves de les Terres de l'Ebre que havien viatjat a Mallorca, amb la confirmació de 6 casos, tots ells lleus i a casa seva. L'altra s'ha produït en un grup de 114 persones de viatge de fi de carrera a la República Dominicana, a finals de juny. D'aquests, s'han confirmat 14 casos, tots ells lleus i a casa seva. En aquest segon brot, es tracta d'un grup d'estudiants de Medicina de la Universitat de Barcelona que havien fet el viatge de final de carrera. Geli ha indicat que la dona de 52 anys ingressada a Bellvitge tenia problemes d'obesitat, i que va patir una pneumònia amb insuficiència respiratòria. En el mateix sentit, l'home de 32 anys del Joan XXIII de Tarragona tenia antecedents per insuficiència respiratòria crònica. Protocols activatsLa consellera ha recordat que el sistema sanitari català té tots els protocols activats per preveure nous casos. En aquests sentit, ha assegurat que cal 'estar amatents' i per això ha explicat que en aquelles pneumònies d'origen desconegut s'ha d'iniciar el tractament amb antivirals. D'altra banda, també ha reiterat que ara com ara no existeix cap vacuna de la grip nova, però que es preveu que estigui llesta a partir de la tardor i sigui 'eficaç i segura'. Serà llavors quan la comunitat científica detallarà quina és la població que s'ha de vacunar.Des del Departament de Salut, es recorda que, en la fase actual de la pandèmia, no és necessari adoptar mesures preventives individuals altres que les mesures higièniques generals, especialment el rentat de mans, i que l'administració de tractaments antivirals no està indicada de forma general, excepte si un metge ho determina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.