Punt divers

L'assemblea de Caixa Manresa aprova la fusió amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona

L'assemblea de Caixa Manresa que s'ha celebrat aquest dilluns al vespre al Centre Operatiu de Sant Fruitós de Bages, ha decidit aprovar la fusió amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona amb tots els vots a favor exceptuant una abstenció del Consell Comarcal del Baix Penedès. Aquesta fusió, aprovada pel Banc d'Espanya i la Comissió Europea, comporta la creació d'una nova entitat que comptarà amb 81.000 milions d'euros d'actius totals i serà la quarta caixa d'estalvis en el rànquing del país. Manel Rosell, president de Caixa Manresa, ha confirmat que l'actual director general de Caixa Manresa, Feliu Formosa, no formarà part de la nova caixa resultant per decisions 'personals' i 'professionals'.

Manel Rosell ha expressat que aquest dilluns és un dia 'molt important' per donar 'continuïtat' a Caixa Manresa, ja que amb la fusió es dóna 'continuïtat a l'Obra Social' de la caixa que és la 'pròpia existència de les caixes', ha afirmat Rosell.Per al president de Caixa Manresa, la decisió de fusionar-se amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona és una decisió presa amb 'valentia', 'sentit comú' i 'visió de futur', ja que 'donat el context econòmic en què ens trobem, podríem tenir moltes dificultats per la nostra mida', ha expressat Rosell. El nombre d'oficines que hauran de tancar i el número de treballadors que es veuran afectats per la fusió encara 'no està determinat', ha afirmat Rosell. Tot i això, per al president de Caixa Manresa, la fusió afectarà de manera 'equitativa' a totes tres entitats i els sindicats 'hi ha donat tot el suport, ja que partim d'un pacte laboral aprovat per tots els treballadors'. Els acords inclouen que Adolf Tudó assumeix la Direcció General de la nova entitat. D'altra banda, Rosell ha confirmat que l'actual director general de Caixa Manresa, Feliu Formosa, no formarà part del nou projecte resultant. No serà fins el dia 1 de juliol que l'entitat agafarà forma jurídica i podrà començar la seva activitat. Tot i això, a partir de demà ja ofereixen el primer dipòsit conjunt del què serà la nova caixa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.