Punt divers

ERC insta el govern espanyol a garantir que no hi haurà cementiri nuclear a Ascó atès el rebuig de la Generalitat

El secretari general d'ERC i portaveu al Congrés, Joan Ridao, ha instat aquest dilluns el govern espanyol a 'corregir el tret, fer marxa enrere i garantir' i que no hi haurà cementiri nuclear a Ascó, un cop s'ha pogut comprovar el rebuig generalitzat a Catalunya. 'La Generalitat ha de poder dir la seva, però la seva ha de ser una posició determinant', ha remarcat Ridao en roda de premsa, on ha recordat que la negativa ja no prové només de l'executiu català, sinó també del Parlament, del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i de seixanta municipis del voltant. El republicà ha aprofitat també per criticar el mètode d'elecció del govern espanyol, amb un 'concurs 'a lo Bienvenido Mr. Marshall''.

Ridao ha demanat al govern de l'estat una 'actuació transparent i participativa' i no aquesta 'mena de concurs' que han muntat on qualsevol ajuntament pot presentar la seva candidatura. 'Un sol ajuntament, per important que sigui, no pot hipotecar el futur de tot un territori i d'un país', ha advertit el republicà, que ha recordat el rebuig que aquesta instal·lació genera en el Govern, en el Parlament i en el territori. Al seu parer, l'opinió de la Generalitat en aquesta qüestió ha de ser determinant. Vist el rebuig de l'executiu català, l'estat ha de fer marxa enrere i garantir que el magatzem no s'instal·larà a Catalunya.Després d'una nova manifestació en contra de la ubicació del cementiri en terres catalanes, Ridao ha subratllat que aquest rebuig 'no és un intent d'eludir responsabilitats', i ha recordat que Catalunya ja acull tres centrals i que té una concentració d'aquesta activitat del 53%, només per darrera de França i Lituània. 'Un dels països més nuclearitzats de tot el món', ha constatat.Pel que fa a la manifestació contra la Llei de l'avortament, Ridao ha constatat que aquest rebuig 'tan ferotge' a aquesta normativa 'sembla que és cosa no només d'ultres, sinó també d'algunes beates, monges i fins i tot una part, la més carca, de la jerarquia de l'església catòlica'. Segons el republicà, aquests 'nostàlgics' són una minoria i la normativa té el suport d'una 'amplíssima majoria social i també parlamentària'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.