Punt divers

Ausàs intensifica els contactes amb el territori i preveu aprovar la Llei de vegueries al Govern el 5 de gener

El Departament de Governació està intensificant aquests dies els contactes amb el territori per tal d'aprovar el Projecte de llei de vegueries amb el màxim consens possible. Fonts de Governació han explicat a l'ACN que mantenen la previsió d'aprovar el projecte a Govern el 5 de gener, tot i que no descarten que s'ajorni uns dies, però sempre dins del mes de gener. Però els contactes no es produeixen només amb els alcaldes, perquè el propi conseller, Jordi Ausàs, està reunint-se també amb Presidència per acabar de tancar la data, així com amb l'oposició. L'objectiu és que la llei entri al Parlament amb el màxim suport possible, tant del territori com dels partits de l'oposició, especialment CiU.

Després que la llei passés dimarts pel Consell Tècnic del Govern, Governació i Presidència estan ara mantenint contactes que s'allargaran molt probablement fins Any Nou. De tota manera, el Departament dirigit per Ausàs ha remarcat que tant la Llei de vegueries com la de l'Àrea Metropolitana ja estan consensuades al Govern i només falta concretar la data d'aprovació.En tractar-se de lleis complexes, Governació ja fa mesos que parla amb el territori, intentant resoldre les discrepàncies existents, però també està en contacte amb CiU, perquè es faciliti el futur debat parlamentari.En plena polèmica i discrepàncies sobre la futura llei de vegueries al territori i entre els partits polítics, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha demanat aquest dimecres als seus socis de Govern, PSC i ERC, i a CiU que tinguin una posició 'clara' i 'única' sobre les vegueries tant a nivell nacional com a nivell territorial. Per la seva part, ERC ha destacat que hi ha acord del Govern en aquest assumpte i ha assegurat que la feina s'ha fet 'sense pressa'. Els republicans han fet aquestes declaracions un dia després que el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, manifestés que en aquests moments el Govern està 'en fase de confecció d'una posició comuna'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.